DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Két F1-es tesztet is szervez Antonellinek a Mercedes

Sajtóhírek szerint előbb a Red Bull Ringen, majd Imolában ülhet be egy korábbi Ezüst Nyílba a Hamilton helyére is esélyes F2-es olasz.

Amióta Lewis Hamilton bejelentette, hogy 2024 végén távozik a Mercedestől a Ferrari kedvéért, folyamatosan az utódjelöltek között emlegetik az Ezüst Nyilak fiatal patronáltját, Andrea Kimi Antonellit.

A mindössze 17 éves olasz parádés juniorkarriert tudhat eddig magáénak, idén pedig az F3-at átugorva a Formula-2-ben is bemutatkozott a Prema Racing színeiben – jóllehet, ott egyelőre mérsékelt eredményeket tudott felmutatni az első három forduló során.

f1-antonelli-prema-f2



Toto Wolff csapatvezető nem tagadta az első pillanattól kezdve, hogy Antonelli neve is a kalapban van Hamilton potenciális utódjai között, bár azt is hangsúlyozta, hogy a Mercedes-vezér, hogy nem akar túlságosan is nagy nyomást helyezni az ifjú tehetségre.

Rövidesen azonban megkezdődik Antonelli közvetlen Formula-1-es felkészítése is. Sajtóhírek szerint ugyanis heteken belül, még áprilisban F1-es autó volánja mögé ülhet az F2-es pilóta: a Motorsport.com értesülései szerint a Mercedes április 16-ra és 17-re egy kétnapos tesztet szervez neki a Red Bull Ringen – ez lesz számára az első alkalom Formula-1-es masinával –, míg a RacingNews365.com szakportál arról írt, hogy április 30-án pedig Imolában körözhet az olasz.

Az F1 sportszabályzata a privát tesztek kapcsán kiköti, hogy legalább két évvel korábbinak kell lennie a vezetett versenygépeknek. Ebbe viszont idén már beleesik a jelenlegi szabályrendszer szerint épített első, 2022-es autó is, azaz Antonelli egyből a mostani ground-effect technikába kóstolhat majd bele.

Wolff már a szezon előtt jelezte, hogy több tesztet is szerveznek majd az olasz versenyzőnek, így alighanem ez a két alkalom sem az utolsó lesz a sorban.

Arról, hogy miért jöhet komolyan szóba Antonelli a Mercedesnél és kik még a jelöltek, a Pitwall Talk múlt heti adásában beszéltünk részletesen:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: