DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Verstappen megértő volt a csapattal a kiesés után

Bár melbourne-i kiesésekor hallhattunk tőle némi szitkozódást, Christian Horner leszögezte, hogy a háromszoros F1-es világbajnok hozzáállására nem lehetett panasz.

Max Verstappen a melbourne-i F1-es hétvégén a 2022-es Ausztrál Nagydíj óta először kényszerült idő előtt feladni egy futamot, s bár a pillanat hevében elhangzott a részéről egy kib***ott ostobaság megnyilvánulás, Christian Horner csapatfőnök elmondta, hogy összességében egy szava nem lehet arra, hogy Verstappen a kiesését viselte.

verstappen-melbourne-off



Horner elmondta, hogy a holland maga hívta fel a figyelmet arra, hogy mennyire régen nem történt ilyesmi: „Nagyon jól állt hozzá, és nagyon kíméletes volt a csapattal is. Ő mutatott rá, hogy utoljára 2022-ben Ausztráliában esett ki műszaki hiba miatt.”

„Ez egy lenyűgöző mérleg, de nem ad mentséget a mostanira, és ebből tanulni fogunk. És az is látszott, hogy Verstappen mennyire visszafogott, ha nyerünk, csapatként nyerünk, ha veszítünk, csapatként veszítünk” – mondta a brit.

verstappen-2024-teszt

A fentebb idézett indulatos kijelentést Verstappen már korábban megmagyarázta, elmondása szerint ez csupán arra vonatkozott, hogy nem értette, miért hajtanak végre vele egy bokszkiállást ahelyett, hogy egyből a garázsba parkolta volna az autót.

Horner elmagyarázta, hogy a Red Bull ellenőrizni akarta, hogy tényleg nincs-e esély a folytatásra, mielőtt betolták volna az RB20-ast: „Bent a garázsban nagyon kíméletes volt, támogatta a csapatot, a bokszfalhoz is átjött, rendben volt a dolog. Szerintem egyértelmű, hogy amikor bejött a bokszba, azt próbáltuk eldönteni, hogy biztosan nem tudja-e folytatni a versenyt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: