DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Tsunoda elkezdett dolgozni a dühkitöréseken

Tudja, hogy változtatnia kell a verseny közben tanúsított viselkedésén, s az első lépést már meg is tette – Tsunoda nem gondolta, milyen erő kell ahhoz, hogy ne ordibáljon a csapatrádióban.

Az immár negyedik évét az F1-ben töltő Yuki Tsunoda erős egykörös tempója és sajátos beszédstílusa mellett a dühkitöréseiről is ismert, s a japán versenyző maga is elismerte, hogy a javítania kell az önkontrollján, amire a szezonnyitó futam utolsó pillanatai ékes bizonyítékot szolgáltattak.

A dzsiddai futam ismét próbálra tette a vérmérsékletét, hiszen Kevin Magnussen a sportszerűség határait legalábbis súroló módon akadályozta meg őt a pontszerzésben – és Tsunoda ezúttal képes volt kellően visszafogott maradni.

tsunoda-saudi-3



A japán versenyző visszatekintve így értékelte az akkor történteket: „Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan kezeltem a helyzetet, pedig az a normális számomra, hogy megnyomom a rádiót, és valami olyasmit mondok, amit általában szoktam” – mondta Tsunoda kellően önkritikusan, majd így folytatta:

„Szeretnék változtatni magamon, szóval örülök, hogy egy kicsit bizonyítani tudtam, hogy megtettem az első lépést” – mondta az RB pilótája, hozzátéve, hogy ettől függetlenül persze stresszes volt: „Persze nehéz lesz ezt így folytatni, de ez a célom, és ezt kell tennem. Nem volt könnyű, a sisak alatt nagyon viszketett a nyelvem…”

tsunoda-saudi-2

Tsunoda viccesen hozzátette azt is, hogy abban a helyzetben nem dühöngeni a csapatrádióban még nehezebb volt, mint elviselni a rá nehezedő G-erőket: „Nem tudtam, hogy a stressz visszatartása rengeteg energiát igényel, többet, mint hogy a nyakamat tartsam a G-terhelés alatt.”

„Biztos vagyok benne, hogy több időbe telik majd, hogy valahogy megszokjam. De legalább egyszer már sikerült, és hiszem, hogy folytatni is tudom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: