DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel a Red Bull-ügyről: Jobb lenne, ha tisztábban láthatnánk

Sebastian Vettel először azt hitte, hogy álhír Lewis Hamilton Ferrarihoz igazolása, de összességében örül a brit lépésének.

A napokban megejtett Porsche-teszt kapcsán kérdezte Sebastian Vettelt a Sky Germany, és az is  szóba került, hogy mit szól az F1-es pilótapiac eddigi legnagyobb dobásáról, és arról, hogy jöhet még egy hasonló: vagyis hogy Lewis Hamilton a Ferrarihoz igazolt, Max Verstappen pedig elhagyhatja a Red Bullt.

„Nagyon régóta tagja már a mezőnynek, rengeteg tapasztalata van, és sikeresebb a karrierje, mint bármely más F1-es pilótának. Meg fogja oldani, de egy új csapathoz igazolás mindig nehéz, főleg az elején” – mondta a négyszeres világbajnok.

f1-vettel-redbull_2



„Rengeteg olyan arc tűnik el a környezetből, akiket évek óta ismertél és megszoktál, egy teljesen új környezethez kell hozzászoknod, de még egyszer mondom: meg fogja oldani. Először nagyon szkeptikus voltam a hírek hallatán, azt gondoltam, hogy nem igaz, de nagyon örülök Lewisnak” – tette hozzá a témában.

Ami pedig Verstappen esetleges eligazolását illeti:

„Nyilván elég nagy a nyugtalanság most, de szerintem a sportolói szempontból jelenleg nincs oka bármi máson gondolkodni. Ismerem a csapatot, Christiant és Helmut Markót is nagyon jól még a magam idejéből, de nagyon nehéz nekem véleményt mondani, mert nem tudhatjuk, hogy mi történt és mi nem. Szerintem ezen a téren jó lenne egy kicsit nagyobb átláthatóság, de remélem, hogy az idő letisztáz mindent.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: