DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 30. csütörtök
F1

Albon: Ennél több nem volt benne

Habár a Q3-ba nem jutott be, bízik a pontszerzésben Alexander Albon, a Williams egyetlen állva maradt versenyzője Ausztráliában.

Albon a melbourne-i első szabadedzésen törte össze versenyautóját, melyet a Williams nem tudott a helyszínen javítani, tartalék karosszéria híján pedig a grove-i istálló vezetése úgy döntött, Albont ültetik Logan Sargeant autójába, így James Vowles csapata egy versenyzővel teljesítette a hétvége jelentős részét. A döntés hátteréről további részleteket olvashattok oldalunkon, hiszen a hétvége korábbi részében részletesen is beszámoltunk az ügyről a Formula.hu-n.

Albon az időmérőt követően elmondta, hogy nem a legjobb érzésekkel vágott neki a szombati edzésnek, ám úgy érzi, sikerült a maximumot kihoznia az FW46-ból.

„Nem túl rossz, talán a 12. hely a legjobb, amit elérhettünk. Ez egy igazi csapatmunka volt, de természetesen nem egy autóval szerettük volna megkezdeni az időmérő edzést. Büszke vagyok az eredményre, jó pozícióból vághatunk neki a holnapi versenynek. Nagy küzdelmet várok a pontszerzésért” – mondta Albon.

A brit-thai versenyzőt természetesen Sargeant kapcsán is kérdezték az időmérőt követően.„Igazi úriemberként és csapatjátékosként kezelte a helyzetet. Ami engem illett, próbáltam a lehető legjobbamat nyújtani, minél kevesebbet gondolva a kialakult helyzetre. A munkámat végzem, a legjobban pedig úgy segíthetek a csapaton és Sargeanten, ha jól teljesítek ma és holnap.”

„A csapaton belüli légkör most nem volt túl kellemes, nem akarjuk, hogy ez a helyzet újra megismétlődjön. Még várnunk kell a tartalék karosszériára, de véléményem szerint a következő pályák kevésbé nehezek, vagyis kevésbé büntetik meg a hibázást” – tette hozzá Albon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: