DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ferrari: Bearmanre az F2-ben vár kihívás

Fred Vasseur is elégedett volt az F1-ben debütáló fiatallal, de óvatosságra intett: szerinte azzal segítik leginkább, ha nem vonnak le nagy következtetéseket.

Óva int Oliver Bearman túlhype-olásától Fred Vasseur: a Ferrari csapatfőnöke természetesen nagyon örült annak, hogy a 18 éves újonc egy hetedik hellyel debütált az F1-ben, miután a vakbélműtéten áteső Carlos Sainz helyére kellett beugrania a harmadik szabadedzéstől kezdve. 

„Úgy lehet legjobban segíteni neki, ha nem vonunk le következtetéseket ebből a futamból. Könnyedén kell kezelnünk, lesz még másik lehetőség a szezon során szabadedzésen, hogy tesztelhesse az autót, és megfelelően fogjuk ezt megtenni” – mondta Vasseur Szaúd-Arábiában.

240048-scuderia-ferrari-saudi-arabia-gp-race_46b9792c-df9d-4703-9ccd-253765c2e6cd_resize



„A fő fókuszban még mindig az F2 lesz a számára idén, nagy kihívás előtt áll. Azt is észben fogom tartani, hogy pole-ban volt, és megöltük az F2-es hétvégéjét! De nagy kihívás vár rá abban a kategóriában.”

„Persze fantasztikus hétvégét teljesített. Nem Barcelonában vagyunk, hanem Dzsiddában, nagyon jól teljesítette a szabadedzést, lépésről lépésre javult, az időmérőn pedig minimálisan maradt csak le a Q3-ról. A futam előtt kicsit ideges voltam, mert az F1-ben rengeteg dolgot kell menedzselni, mondjuk a rajtprocedúrától kezdve a bokszkiálláson át a kormányig, stb. Nem volt könnyű dolga, de nagyon jól csinálta” – magyarázta, majd azt is kiemelte, hogy őt mi lepte meg leginkább:

„Ha megnézzük, hogy arra is képes volt, hogy megnyomja az utolsó kört, hogy Landót és Lewist maga mögött tartsa. Azon is meglepődtem, hogy én magam is hajtottam egy kicsit, és nem konzervatívan álltam hozzá, mert nem követett el hibákat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: