DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff jobbkezét viszi el a Mercedestől a Ferrari

Újabb nagy igazolás a két csapat között Maranello irányába: Jerome d'Ambrosio alig egy évet töltött a Mercedesnél, most a Ferrarihoz távozik.

A Mercedestől a Ferrarihoz igazol Jerome d’Ambrosio – számolt be saját forrásaira hivatkozva a Racingnews365.com.

D’Ambrosio alig egy éve, tavaly csatlakozott a Mercedes F1-es csapatának felsővezetéséhez, ha nem is direktben a Williamshez távozó James Vowles utódjaként, de Toto Wolff kiemelt segítőjeként.

A belga korábban Susie Wolff-fal közösen irányította a Venturi Racinget a Formula-E-ben, így került közel a Mercedes istállójához is, és a tavalyi szerepvállalása után többen is úgy tekintettek rá, hogy idővel ő veheti át a napi ügyek intézését Toto Wolfftól – utóbbi arra tett utalást, hogy a konkrét csapatfőnöki munkát egy napon majd átadná másnak, ő pedig más ügyekkel foglalkozna.

f1-wolff-dambrosio-mercedes



Tavaly D’Ambrosio kinevezett csapatfőnökként funkcionált akkor, amikor Wolff nem tudott jelen lenni, például Japánban és Katarban, ahol az osztrák vezér nem tudott jelen lenni a térdműtétje miatt.

Éppen ezért váratlan ez a lépést – Lewis Hamilton és néhány technikai szakember távozása után egy újabb nagyágyút visz el a Mercedestől a Ferrari, Fred Vasseur ismét keresztbe tesz jó barátjának, Wolffnak.

Azt viszont a portál még nem tudja, hogy milyen pozícióban és mikor kezdhet a Ferrarinál D’Ambrosio.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: