DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Markót hétfőn felfüggeszti a Red Bull? Ő maga utalt erre

Dr. Helmut Marko szerint a végén ő fogja eldönteni, hogy mit tesz, de nem tagadta a pletykát, hogy felfüggesztheti őt a Red Bull.

Nem sokkal a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzése előtt került adásba az osztrák ORF televízióban egy dr. Helmut Markóval készült mai interjú, amely újabb atombombát dob a továbbra sem csendesedő Christian Horner-ügybe.

Az interjúban az a kérdés hangzott el, hogy az értesülések szerint Markót hétfőn felfüggeszti a Red Bull, amit a tanácsadó egyáltalán nem tagadott:

„Hogy is mondjam... nehéz megítélni, de fogalmazzunk úgy, hogy a végén én fogom eldönteni, hogy mit teszek” – válaszolta Marko, majd a lehetőséget firtató kérdésre annyit mondott, hogy az elméleti lehetőség megvan erre a forgatókönyvre.

f1-marko-redbull_1



A harmadik kérdés pedig az volt ezzel kapcsolatban, hogy önszántából vonul el, vagy felfüggesztik, amire már megkerülte a válaszadást: „Úgy értem, ez egy összetett probléma. Elég hosszú lesz ez a világbajnokság, 24 futamból áll, és erre kell koncentrálnunk” – mondta. 

Felmerült Max Verstappen akarata is: vajon a világbajnok békét akar?

„Max nyilvánvalóan a csapat legnagyobb értéke, nincs nála gyorsabb versenyző jelenleg, és ha elveszítjük őt, az szerintem nagy veszteségként hatna. Persze minden szerelő és mérnök is ezt látja. Szerintem teljesen logikus és egyértelmű, hogy Max a csapat legfontosabb tagja” – reagálta erre Marko.

Az osztrákot arról is megkérdezték, hogy vajon tényleg elégedetlen-e a Red Bull-lal a Honda, mint aktuális motorpartner, de erre sem válaszolt egyértelműen, csak annyit mondott, hogy ezt nem tudja megítélni, de az lenne a lényeg, hogy ismét a dolgok sportszakmai oldalával foglalkozzanak.

A fenti idézetek már csak azért is érdekesek, mert Verstappen korábban teljesen egyértelműen utalt arra, hogy ő a csapatban akarja tudni Markót, vagyis a potenciális felfüggesztés valóban afelé terelheti a dolgot, amerre az utóbbi napok pletykái jósolták.

Az interjúban pedig elhangzott még egy nagyon érdekes információ: az ügyet elindító női alkalmazott a lezárt Red Bull-vizsgálat utáni polgári perre viszi az ügyet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: