DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Nem olyan rossz a helyzet, mint tavaly” – izgalmakra számít a McLaren

Szoros csatára számít a McLaren párosa Szaúd-Arábiában a Red Bullt üldöző csoporttól, viszont ahogy már korábban is elmondták: még mindig nem elégedettek csapatszinten.

Sokkal jobban kezdte a 2024-es idényt a McLaren Bahreinben, mint 2023-ban. A tavalyi botrányosan sikerült szezonnyitó után előző hétvégén stabilan a pontszerző helyeken autóztak a wokingiak, és végül 12 megszerzett egységgel távoztak a szahíri sivatagból. Lando Norris, a britek pilótája azonban még így sem elégedett a csapat teljesítményével.

„Sikerült előrelépéseket tennünk bizonyos területeken, de ez minden csapatról elmondható. De mi, a McLaren szemszögéből egyértelműen nem fejlődtünk annyit, amennyit akartunk. A teszten sok mindent kipróbáltunk és elkezdtük leküzdeni a gyengeségeinket, de még mindig sok munkára van szükségünk ahhoz, hogy magabiztosan tudjam vezetni az autót, több teljesítményt tudjak kihozni belőle és kiegyensúlyozott tudjak lenni. Hogy teljesen elégedett vagyok-e? Nem. De örülök annak a fejlődésnek, amit a téli szünet alatt mutattunk” – nyilatkozta a Formula.hu jelenlétében Norris.

A Red Bull mögött egyértelműen kirajzolódott az élmezőny erősorrendje a Bahreini Nagydíjon: a Ferrari, a Mercedes és az Aston Martin is a papaya gárda környékén ólálkodik. A McLaren versenyzője szerint Szaúd-Arábiában azonban felborulhat az eddig látott sorrend: „Remélem, kicsit felrázódik a mezőny. Szerintem elég közel vagyunk egymáshoz ahhoz, hogy azt mondhassam, nem tudom, mi fog történni.”



Norris csapattársa, a szezonnyitón szintén pontot szerző Oscar Piastri is visszafogottan, de csapatfőnökéhez, Andrea Stellához hasonlóan pozitívan nyilatkozott az előttük álló hétvégével kapcsolatban. Szerinte a Red Bullhoz is közelíthetnek Dzsiddában: „A mi autónk erősségeit és a Red Bull gyengeségeit tekintve úgy gondolom, ezen a hétvégén közelebb lehetünk hozzájuk. Nem volt olyan rossz a helyzet, mint tavaly, az üldözőcsoport sokkal közelebb van.”

„Bahrein elég reprezentatív volt annak tekintetében, hogy hol állunk jelenleg. Az időmérőn jobbak voltunk, mint a futamon, és ez nem is volt meglepő, de összességében azt mondanám, hogy a harmadik-negyedik erő lehetünk ezen a hétvégén. Érdekes lesz látni, mennyire változik majd ez az összkép a közeljövőben, viszont egyértelműen jó helyről kezdjük az évet. Vannak még olyan gyengeségeink, amelyek tavalyról maradtak fent, de kényelmes helyzetben vagyunk jelenleg az autónkkal” – értékelt az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: