DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Jos szavai nem segítenek

Lewis Hamilton pontosan tudja, hogy egy F1-es pilótát félre tudják vezetni a körülötte lévők, bár nem tudja, hogy Verstappenéknél mi a helyzet.

Érdekes nyilatkozatot tett Lewis Hamilton az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíj szerdai sajtónapján, amikor Jos Verstappen múlt hétvégi, Red Bullt illető kijelentéseiről kérdezték.

A kérdés arra irányult, hogy a szülők szerepe milyen hatást vált ki az F1-ben a versenyzők kapcsán – erről pedig Hamiltonnak is van mit mondania a saját tapasztalatai alapján, hiszen az ő édesapja is jelentősen belefolyt a dolgaiba a karrierje első időszakában…

„Nem tudom a részleteket, és azt, hogy mire alapozza azt, amit mondott. De végső soron ő nem tagja a csapatnak, ő egy szülő, így ez csak egy vélemény, de egyértelműen nem segít” – fogalmazott a hétszeres világbajnok.

f1-bahrain-thursday-35_1



„Szerintem nagyon vékony vonal az, hogy egy szülő mennyire avatkozik bele a fia karrierjébe, és nagyon függ attól, hogy milyen az apa-fiú kapcsolat. Vannak, akiknek nagyon jó a viszonyuk egymással, és vannak, akik kevésbé. Az ő kapcsolatukról nem tudom, hogy milyen, nyilván hallani ezt-azt, de Max egy felnőtt ember, egy bajnok, és biztos, hogy meg tudja hozni a saját döntéseit” – tette hozzá Hamilton.

„De szerintem a mi világunkban nagyon-nagyon könnyű félrevezetni a pilótákat azzal, hogy emberek a fülünkbe suttognak, és talán nem mindig a megfelelő úton vezetnek minket. Nem mondom, hogy itt erről van szó, mert nagyszerűen teszik a dolgukat, de ismerek más sportolókat, akikkel beszéltem akár mondjuk teniszben, és én magam is tapasztaltam, hogy néha, amikor nincs meg a megfelelő iránymutatás körülöttünk, akkor vagy rossz döntéseket hozunk, vagy nem tudunk a legjobb önmagunk lenni. De itt nyilván nem ez a helyzet, Max kiválóan teljesít” – szögezte le a brit.

Jos Verstappen szerepéről egyébként Max Verstappen is beszélt, erről ebben a cikkben számoltunk be!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: