DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

„Kockáztatni kell” – Leclerc szerint így lehet gyors Dzsiddában

Nem gondolja úgy, hogy ez a pálya igazán fekszik a Ferrarinak, de sokkal jobb helyzetben vannak, mint egy évvel ezelőtt.

A pontosság és a kockázatvállalás lesz a kulcs ahhoz, hogy igazán gyors lehessen valaki a dzsiddai pályán – a nagyon tempós városi helyszínen rendkívül közel vannak a falak, sok helyre vakon kell befordulni, így rengeteg múlik azon, hogy a versenyző mit vállal be, és mit nem.

Így összegezte a hétvége fő feladatait Charles Leclerc:

„Szerintem precíznek kell lenni, de nincs nagy különbség más pályákhoz képest. Az egyetlen eltérés az, hogy közel vannak a falak, és sok múlik azon, hogy a pilóta mennyi kockázatot vállal, mennyire feszegeti a határokat, mert ha itt túllépjük, akkor vége is a napnak” – mondta Leclerc.

f1-leclerc-ferrari



„De az biztos, hogy kedvelem a pályát, a városi helyszínek a kedvenceim, legalábbis az időmérők terén, izgalmassá teszik a dolgokat. Szóval visszatérve: amire szükség van ahhoz, hogy itt jó kört rakjunk össze, az a pontosság, és az, hogy kockáztassunk” – tette hozzá a monacói.

Leclerc szerint egyébként a mostani Ferrarival sokkal fényesebb a jövő, mint egy évvel ezelőtt, de nem feltétlenül Dzsiddában tudják majd ezt megmutatni.

„Szerintem nem az ilyen típusú kanyarok az erősségeink, én inkább a közepes tempójú kanyarokban éreztem erősnek az autót. Bahreinben hagyományosan erősek vagyunk, szóval inkább várnék pár futamot azzal, hogy mik is a mostani erősségeink és gyengeségeink, mert ezt még korai részletezni” – mondta a Ferrari pilóta.

„Hogy van-e olyan autónk, amivel harcolhatunk Max ellen? Szerintem most még nincs, de sokkal jobb a helyzetünk tavalyhoz képest, amikor csak a problémákat próbáltuk megoldani a jövőkép helyett, azzal kellett törődnünk a fejlesztések helyett. Most sokkal jobb helyzetben vagyunk, már foglalkozhatunk a fejlesztési csomagokkal – ez így jobban fest, bár Max továbbra is messze előttünk jár.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: