DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Piastri: Tavalyhoz képest ez teljesen jó volt

Nem váltotta meg a világot Oscar Piastri a Bahreini Nagydíjon elért nyolcadik helyével, a stabilan pontokat érő produkció azonban így is elégedettségre adott okot az ausztrálnak.

Csendes, eseménytelen versenyen van túl Oscar Piastri, aki a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon a nyolcadik helyre hozta be a McLarent. Az ausztrál bő hét és fél másodperccel maradt el hatodikként befutó csapattársától, Lando Norristól, ennek ellenére azonban elégedett magával és csapatával.

„Nem kezdtük rosszul az évet, tavalyhoz képest ez teljesen megfelel. A tempónk nagyjából olyan volt, mint amilyenre számítottunk: a Mercedeshez közel voltunk, a Ferrari egy lépéssel előttünk járt, a Red Bull meg egy nagy lépéssel. Meglátjuk, mit tartogat a jövő, jön majd pár gyorsabb pálya eltérő burkolattal, kiderül, az kedvezni fog-e nekünk. Személy szerint én meg vagyok elégedve a teljesítményemmel” – nyilatkozta a Formula.hu jelenlétében a McLaren versenyzője.

Piastri számára egyetlen dolog tartogatott némi izgalmat a csapattársa elleni helyezkedésen kívül a rajt után, ez pedig Lewis Hamiltonnal vívott küzdelme volt. Az ausztrál sokáig a Mercedes britje előtt haladt, aki végül aztán a második kerékcserét követően lépte át a wokingi gárda pilótáját.

„Volt pár dolog, ami jobban is mehetett volna a futam során, a kerékcserék és a stratégia például. Egy kicsit szorosabb volt (a csata Hamiltonnal – a szerk.), mint amilyennek lennie kellett volna, illetve aztán rajta is veszítettem. Mindent megtettem, hogy előtte maradjak, de nem volt elég tapadásom a keményeken a bokszutcából kifele jövet. Tudtam, hogy ott lesz majd, egy körrel előttem ment ki, végül sajnos sikerült nekik az alávágás és a kerékcserénk is viszonylag lassú volt. Amikor a bokszkijáratnál csatáztam vele, túlmelegedtek a gumik, ez pedig ezeknek az érzékeny abroncsoknak köszönhetően kihatott az egész menetemre.”



„Mindenki gyorsnak tűnt mögöttünk, viszont a mostani autókkal nehéz közel maradni egymáshoz a kiáramló levegő miatt. A tempónk elment a futam végén, előtte kifejezetten jó volt, Lewis azonban egyszerűen gyorsabbnak bizonyult. Ha ezek az apróságok nem jönnek össze, talán sikerült volna előtte maradni. Egyértelműen vannak dolgok, amikben javulnunk kell, de ha a meglévő tempót és a megbízhatóságot – amivel tavaly év elején azért voltak gondok – nézzük, sokkal jobban állunk” – emelte ki a pozitívumokat a versenyző.

A pénteki kvalifikáción ugyan még nem tűnt dominánsnak a Red Bull, a nagydíjon viszont már kimutatták a foguk fehérjét, Piastri szerint azonban talán még mindig nem olyan rossz a helyzet, mint amilyenre számítottak.

„Egy kicsit realisztikusabbnak tűnt a versenytempójuk az egyköröshöz képest. A tavalyhoz képest nem sok változott, a meglévő különbségeket tekintve sem. Nem nagy meglepetés, eddig is gyorsabbak voltak a futamokon, mint az időmérőkön, de talán még mindig nincsenek olyan messze, mint amire a tesztek után számítottunk” – zárta értékelését a fiatal ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: