DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Norris: Örülünk a tempónknak, nem számítottunk rá

A Bahreini Nagydíjat hatodikként záró Norris szerint közel járnak a Mercedeshez, ám Russell korai kerékcseréje miatt tudott ilyen közel kerülni hozzá. A brit Szaúd-Arábiában erősebb tempót vár.

Erősebb szezonkezdést láthattunk a McLarentől, mint 2023-ban: Lando Norris a hatodik helyen zárta a Bahreini Nagydíjat, George Russell Mercedesétől mindössze másfél másodperces lemaradásban. Csapattársa, Oscar Piastri szintén a pontszerzők között ért célba – a nyolcadik helyet sikerült megszereznie az ausztrálnak.

A leintést követően Norrist arról kérdezték, hogy elérhető lett volna Russell ilyen közelségből, vagy elégedett az eredményével: „Örülök ennek a helyezésnek. Ő nem az ideális stratégián volt, ezért közelebb kerültünk hozzá. Nagyon hamar ment kereket cserélni, hogy az alávágást elkerülje, ezért többet is szenvedett a végén.”



„Szerintem túlságosan is egyforma tempót mentünk Russell-lel, a Ferrari és a Red Bull más szinten volt a mai napon – ám erre számítottunk. Jót csatáztunk a Mercedesszel, és ha itt képesek voltunk a nyomukban lenni, máshol is szoros versenyben leszünk velük.”

Jobb tempó, mint amire számítottak

A McLaren britje szerint az autójukat erősen befolyásolják az időjárási körülmények – ám ennek ellenére is képesek lesznek harcban lenni: „A versenytempónk a körülményektől függ. Előző héten sokkal melegebb volt – ilyen hőmérsékletben simán előttünk volt a Mercedes és a Ferrari, bár ők és a Red Bull jelenleg ettől függetlenül is előrébb járnak.

„Meglepett minket a teljesítményünk, a második szabadedzés után volt egy megbeszélésünk is arról, hogy előrébb vagyunk, mint gondoltuk volna – ez egy jó előjel. Összességében a mai napon szenvedtünk kicsit az egyensúllyal, az üzemanyag súlyával és a gumikopással, főleg a Ferrarihoz képest. Azonban a Mercedeshez közelebb voltunk, aminek örülök.”

Erősebb verseny Szaúd-Arábiában

Egy teljesen más karakterisztikájú pályával folytatódik a 2024-es naptár – Norris szerint ez az előnyükre válhat: „A tavalyi évhez képest jobbak leszünk, összességében azonban nehéz megjósolni, hiszen azon a pályán az előző szezonban még nem volt ott a fejlesztésünk – ami egészen megváltoztatta az életünket.”

„Pozitívan állok az ilyen típusú pályákhoz, főleg, ha itt a hatos-hetes kanyarokban megnézzük a teljesítményünket, a többiekhez képest egész jók vagyunk. Azonban az egyes kanyar környékén sokkoló a tempónk… Az ehhez hasonló szakaszokból szerencsére kevesebb lesz a következő pályán, olyanból pedig több, ami jobban passzol az autónkhoz. Sok mindenben kell még fejlődnünk, de ezt tudtuk a verseny előtt, az időmérő előtt, sőt, a szezon kezdete előtt is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: