DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Nem vagyunk ott, ahol szeretnénk” – Sainz

Magabiztosnak érezte magát a Bahreini Nagydíjat harmadik helyen végző Carlos Sainz, aki azonban bevallotta: még mindig nem tartanak ott, ahol szeretnének.

Egyértelműen Carlos Sainz volt a jobbik Ferrari-pilóta a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, aki bő 14 másodperccel verte az autójával végig küszködő csapattársát, Charles Leclerc-t. A spanyol harmadik helyével így rögtön az idény első futamán a dobogóra juttatta a Scuderiát.

„Nagyon jól éreztem magam ma a pályán. A rajtom nem volt tökéletes, de onnantól kezdve jól tudtam menedzselni a gumikat, tudtam tartani a tempómat és sikerült megelőznöm pár autót a dobogóra vezető utamon. A végén még a Red Bullokkal is sikerült tartani a lépést, ami egy kellemes meglepetés volt. De ez még nem elég, nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, viszont egyértelműen előreléptünk tavalyhoz képest és jól kezdjük az évet” – értékelt Sainz a leintés után.

Míg Leclerc végig szenvedett a Ferrari stabilitásával a féktávokon, folyamatosan gondot jelentettek az elfékezések a monacóinak, Sainz magabiztosnak tűnt hozzá képest. A Red Bullokkal viszont esélye sem volt felvenni a versenyt.



„Elég világos tervünk volt: a lágyakon kezdeni, majd a keményekre váltani. A kemény keverékkel az autón jobban érzem magam, mivel az kevésbé melegszik túl és kevésbé kopik. Egy kicsit trükkösebb abroncs a felmelegítés és az elsők blokkolásának tekintetében, de amint sikerül munkára bírnunk az autónkon, jól lehet vele nyomni. A Red Bullnál más a helyzet, más stratégiai döntéseket hoztak, de ez is az F1 egyik szépsége, tudtunk játszadozni a stratégiával.”

Jövő héten Dzsiddába látogat a mezőny, a harmadik helyen végző pilótát pedig arról kérdezték, mit vár a jelentősen eltérő karakterisztikájú pályától.

„Meglátjuk, mit hoz a jövő. Szaúdi-Arábia egy teljesen más pálya, ahol először fogunk versenyezni az új 2024-es autóval, meglepetés lesz mindenkinek látni, hol állunk jelenleg. Arra számítok, hogy azok az autók, amik tavaly jók voltak a gyors pályákon, mint a McLaren és a Red Bull, versenyképesek lesznek, viszont a mi autónk is javult a gyors pályákon, így remélhetőleg mi is erősek leszünk ott” – nyilatkozta a versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: