DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Wolff nagyobb átláthatóságot várt volna a Horner-ügyben

Toto Wolff több kérdést is kapott a témában, amelyekre végül azt válaszolta, hogy szerinte elég alapszintű a kommunikáció, és fontos az F1 reakciója.

Az utóbbi időszakban többen is úgy fogalmaztak a Christian Horner ellen zajló vizsgálat kapcsán, hogy az lenne nagyon fontos mindenki számára, hogy a végeredmény teljesen tiszta, egyértelmű, világos és átlátható legyen – hogy transzparensen kommunikáljanak a témáról, mert nagyon fontos ügyről van szó.

A Red Bull azonban végül különösebb indoklás nélkül lezárta a vizsgálatot, és elmaradt a teljes átláthatóság, nem tudhatjuk hivatalosan, hogy mi volt a pontos vád és milyen bizonyítékok alapján döntött úgy a cég, hogy Horner maradhat a helyén.

Erről kérdezték Toto Wolffot, a Mercedes csapatvezetőjét a mai sajtótájékoztatón – több kérdést is kapott ezzel kapcsolatban, nagyon szerették volna, ha kifejti a véleményét.

f1-wolff-horner_1



„Elolvastam a közleményt, ami elég alap, és a személyes véleményem az, hogy nem nézhetünk be a függöny mögé. Összességében van egy hölgy a szervezeten belül, aki beszélt a HR-osztállyal, azt mondta, hogy volt valami probléma, amit kivizsgáltak. Tegnap a sport kapott egy üzenetet azzal, hogy minden rendben van, megnézték, és én azt hiszem, hogy világméretű sportként egy ilyen kritikus témában nagyobb átláthatóságra van szükségünk” – mondta Wolff.

„Tűnödöm rajta, hogy mi a sport helyzete. Versenyzünk, csapatként lehet saját véleményünk, de inkább az számít, hogy sportként mi az általános reakciónk, amikor el kell döntenünk, hogy mi a helyes ebben a helyzetben” – tette hozzá.

„Kívülről látjuk a helyzetet, közleményeket olvasunk, és úgy tűnik, hogy ez a kommunikáció nem olyan modern, mint a való világ, de talán egy buborékban vagyunk az F1-ben, és azt gondoljuk, hogy ez így rendben van.”

A Horner-üggyel kapcsolatban csütörtök délután az F1 teljes vezetősége és az összes csapatfőnök kapott egy 79 fájlból álló dokumentumot egy névtelen levélküldőtől, aki több sajtóorgánumnak is megküldte ezt, köztük a Formula.hu-nak. Erről itt számoltunk be!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: