DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Ne Bahrein alapján ítélkezzünk!” – Norris

Nem fejlődött annyit a McLaren, amennyit szerettek volna, Lando Norris szerint azonban egy esetleges gyenge szezonnyitó után nem szabad rögtön temetni a csapatot.

A tavalyi idény második felében szárnyaló McLarentől sokan nagyszerű dolgokat várnak 2024-ben, az előszezoni teszt azonban nem sikerült zökkenőmentesen a briteknek, bár a 2023-as évkezdethez képest még mindig jobban alakult a háromnapos gyakorlás a csapatnak. A szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt az istálló pilótája, Lando Norris beszélt a várható erőviszonyokról és a McLarennel szembeni elvárásokról.

„Nagyjából tudjuk, hol állunk, de néhány csapathoz képest még mindig kérdéses a helyzetünk. Úgy gondolom, elég egyértelmű, ki az első kettő, majd utánuk következik egy csoport a Mercedesszel, az Aston Martinnal és velünk. Az idei előszezoni tesztünk sokkal jobban sikerült, mint tavaly, sokkal jobb pozícióban vagyunk és ez most a legfontosabb.”



„Elég nagyok az elvárások velünk szemben csapatként, mivel tavaly nagyon sokat fejlődtünk. Voltak futamok, amikor egyértelműen mi voltunk a második erő a Red Bull mögött, viszonylag közel hozzájuk, máskor pedig nagyon messze voltunk tőlük, simán a Mercedes és a Ferrari mögött. Gyakran a mögöttük lévő csapatokkal küzdöttünk, szóval nem voltunk elég kiegyensúlyozottak” – mondta Norris az F1 hivatalos oldalának kérdésére válaszolva. 

 

Nem szabad Bahrein alapján megítélni őket

A tavalyi szezont szörnyen kezdte a wokingi gárda: a bahreini futamot Oscar Piastri egy műszaki probléma miatt be sem tudta fejezni, míg Norris szintén gondokkal küszködött és csupán a 17. helyen zárt. A 24 éves versenyző most figyelmeztetett: nem szabad az első futam alapján hirtelen következtetéseket levonni.

„Bahrein sosem volt egy erős pályánk, sosem volt jó futamunk itt. Nem szabad túl hamar ítélkeznünk, nem mondhatjuk azt, hogy ha itt rosszak voltunk, akkor vége a szezonunknak. Mindenki egyszer fent, egyszer lent van, úgyhogy el kell telnie néhány futamnak ahhoz, hogy egy őszinte képet kapjunk arról, hogy állunk egymáshoz képest.”

„Gyorsabbá tettük az autót, ez elég világos az adatok alapján, viszont néhány dolog megakadályozott minket abban, hogy annyit fejlődjünk, amennyit csapatként szerettünk volna. Néhány probléma csak itt, Bahreinben jön elő a pálya természete miatt. Biztos vagyok benne, hogy azokon a pályákon, ahol tavaly gyorsak voltunk, mind például Suzuka, idén is az egyik legjobbak lehetünk” – nyilatkozta Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: