DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

„Jó tárgyalási helyzetben vagyok” – Alonso

Nem igazán csitítja az Aston Martin kétszeres F1-es világbajnoka az arról szóló pletykákat, hogy esetleg Lewis Hamilton utódja lehet a Mercedesnél.

Amióta február első napján bejelentették, hogy Lewis Hamilton az idény végén távozik a Mercedestől és jövőre immár a Ferrari versenyzője lesz, a két legérdekesebb kérdés a Formula-1-es pilótapiacon, hogy hova vezethet az így a maranellóiaktól búcsúzni kényszerülő Carlos Sainz, és hogy ki veheti át a hétszeres világbajnok helyét az Ezüst Nyilaknál.

Utóbbi ülés kapcsán többen bedobták a kalapba Fernando Alonso nevét is, általában ő kerül elő legtöbbször potenciális utódjelöltként a Mercedes Formula-2-ben is még csak idén debütáló ifjú reménysége, Andrea Kimi Antonelli mellett.

f1-alonso-aston-2024-1



Alonso pedig maga sem igazán csitítja a pletykákat: amikor az Aston Martin bemutatóján a jövőjéről kérdezték, akkor ugyan jelezte, hogy amennyiben maradna az F1-ben – márpedig kiemelte, hogy minden eddiginél jobbak a fizikai teszteredményei –, akkor először jelenlegi csapatával ül majd le beszélgetni, ugyanakkor azt is jelezte, hogy a mezőny három világbajnoka közül egyedül ő érhető el a piacon.

A 42 éves spanyol a bahreini előszezoni teszt utolsó napján is arról beszélt az erre irányuló kérdésre válaszolva, hogy jó helyzetben van – ugyanakkor azt is hozzátette, hogy egyelőre esze ágában sincs a jövőjével foglalkozni:

„Nagyon érdekes, mert szerintem jó tárgyalási helyzetben vagyok. De szeretném legalább az első néhány versenyt úgy teljesíteni, hogy túlságosan sokat gondolkodnék ezen. Szeretném magam látni az új szezonban. Ez lesz minden idők leghosszabb idénye a Formula-1-ben.”

f1-alonso-aston-2024-2

„Változtatni akarok kicsit az utazási menetrenden és hatékonnyá tennék néhány dolgot, hogy sok energiával érkezhessek meg az évad végére. Szóval ez a néhány dolog áll most a fókuszban számomra, nem annyira a következő év” – idézi Alonsót a Motorsport.com szakoldal.

Alonso azt is elismerte, hogy váratlanul érte, hogy Hamilton átigazolásának köszönhetően ennyire hamar beindult az angolszász nyelvterületeken silly seasonnek is nevezett átigazolási pilótakeringő, ami eleve őrültnek ígérkezett, hiszen a mezőny kétharmadának nem volt vagy még mindig nincs szerződése a 2025-ös szezonra:

„Meglepetés volt. Arra számítottam, hogy talán a nyár környékén lesz némi mozgolódás, de elég hamar beindult.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: