DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Williams: Sargeant szinte kicserélődött

James Vowles részletezte, hogy mi változott az amerikainál, és hogy mennyire másképp készül. Szerinte egészen új ember lett.

Fizikálisan lendült sokkal jobb formába az offszezon alatt Logan Sargeant: a Williams F1-es pilótája öt kiló izmot szedett magára, és saját bevallása szerint egészen más állapotban várja a második idényét, mint az elsőt.

Ezt megerősítette James Vowles csapatfőnök is, aki kiemelte, hogy szinte más ember lett az amerikai a tél folyamán.

„Az első és legfontosabb, hogy azt kértem tőle, hogy lepje meg a világot a fizikai állapotával és a hozzáállásával. Eléggé megváltoztattuk őt a téli időszakban, az edzési mechanizmusa és programja teljesen mássá vált a színfalak mögött. Már most is látható, hogy mennyivel magabiztosabb személyiség lett” – idézi Vowles szavait a Racingnews365.com.

f1-sargeant-williams_1



„Ez egy újraindítás lesz majd, de nagyon nehéz a pilóták számára a decemberi szezonzáró után februárban újra topformában lenni. Azt kértem tőle, hogy az első napok során olyan óvatosan vezessen, ahogy az előző év végén, építse fel egy kicsit a dolgot, ne akarja siettetni a sikert, és ne legyen csalódott, ha nem jön azonnal az eredmény” – magyarázra.

„Tavaly is nyíltan beszéltem már erről: az év közepén régebbi autóval ment Alex Albonhoz képest, mert nem volt elég új alkatrészünk, hiszen arra akartam költeni, hogy a 2024-es autónk minél jobb legyen. Emiatt hátrányban volt, és nem teljesített úgy alul, ahogy azt a világ érezte. Az év végén azonos specifikációval elkezdett visszatérni oda, ahol szeretnénk látni.”

„Arra van szükség, hogy most ne kezdjen megint úgy vezetni, hogy túl sokat akar kihozni magából és az autójából, inkább folyamatosan javuljon, így álljon hozzá. Olyan autónk lesz elvileg, ami jobban fekszik mindkét pilótánknak, és megszabadulunk néhány csúnya jelenségtől, amit tavaly láthattunk. Emiatt Logannek is gyorsabban kell fejlődnie, mint tavaly” – foglalta össze Vowles.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: