DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton: Stabilabb autóval jobbak lehetünk

Lewis Hamilton és George Russell is arra számít, hogy ha tényleg stabilabbá válik az új F1-es Mercedes, akkor ők pilótaként is jobban teljesíthetnek idén.

Bizakodva várja a 2024-es szezont a Mercedes két F1-es pilótája: George Russell és Lewis Hamilton is úgy érzi, hogy a W15-össel megtalálhatták azt, amit az előző két idény során nem.

„Sokat tanultunk és fejlődtünk csapatként az elmúlt két szezon alatt, és tényleg azt hiszem, hogy ez az időszak hosszabb távon az előnyünkre válik majd. Nagyon keményen dolgozott a csapat, és reméljük, hogy teszünk egy lépést előre ezzel az autóval” – fogalmazott Russell a Mercedes autóbemutatóján.

f1-hamilton-mercedes-2024



„Az utóbbi két év tapasztalatai segítettek abban, hogy megtaláljuk az irányunkat, a sarkcsillagunkat. Még mindig folyamatosan dolgozni kell majd, de megküzdünk a kihívásokkal. Ha nem érezzük magunkat komfortosan az autóban, nem vagyunk képesek a maximális teljesítményt nyújtani, de egy stabilabb, kiszámíthatóbb autóval kihozhatunk mindent magunkból is” – tette hozzá Hamilton, reflektálva arra, hogy a Mercedes mit akart elérni a W15-össel.

Erről James Allison beszélt, a változtatásokról mondott szavai itt olvashatók!

„Már tavaly is fejlődtünk az autó kellemetlen karakterjegyeivel, de nagyon szűk tartományban működött csak, és amint ebből kiestünk, eléggé nehézzé vált a vezetése. Ha szélesítjük ezt a tartományt, akkor az nagy önbizalmat adhat nekünk, pilótáknak, és onnantól már könnyebb gyorsabban menni” – mondta Russell.

„Tudom, hogy mire képes ez a csapat, hihetetlenül hálás vagyunk minden egyes személynek, aki itt dolgozik. Ahányszor csak bemegyek a gyárba, mindig látom a motivációt, az akaratot mindenkin. Megamotiváltak vagyunk mindannyian, és mindent bele fogunk adni az előttünk lévő időszakban” – fogadkozott Hamilton.

A hétszeres világbajnok természetesen furcsa helyzetben lesz idén, hiszen már most eldőlt, hogy ez lesz az utolsó éve a Mercedesnél, és 2025-öt már a nagy rivális Ferrari versenyzőjeként kezdi meg.

„Nyilván elég érzelemdús ez az egész időszak, kicsit szürreális itt lenni, hiszen 2013-ban csatlakoztam, eltöltöttem itt tizenegyediket és a tizenkettedikre készülök. Kiváltság egy ilyen csapattal dolgozni, ezt mindig is szerettem. Most a fontos procedúrák következnek, a téli felkészülés nagyon fontos, most majd minden adatot ki kell elemeznünk, minden adatot meg kell értenünk az autóval kapcsolatban. Ez egy izgalmas időszak. Nagyszerű, hogy van egy közös célunk, és arra koncentrálunk egész évben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: