DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

„Számos lehetőségem van 2025-re” – Sainz nem akarja elsietni

A spanyolt is meglepte, hogy Hamiltonra cseréli őt a Ferrari: a következő hónapokban meghallgat minden F1-es ajánlatokat, és megfontoltan dönt jövőjéről.

A 2024-es SF-24 bemutatásával és első próbaköreivel összekötve a Ferrari sajtótájékoztatót is tartott, egy ilyen eseményen pedig Carlos Sainz nem kerülhette el, hogy a hónap elejének pilótapiaci hírét kommentálja: az idei lesz utolsó szezonja a Ferrari versenyzőjeként, hiszen egy év múlva Lewis Hamilton veszi át a helyét a csapatnál.

„A hír nyilvánvalóan okozott kis meglepetést, ahogy mindenkinek a Formula-1 világában. Szerintem bizonyos tekintetben mindenkit meglepett, ami történt” – ismerte el a sajtótájékoztatón, amelyet virtuális formában a Formula.hu is meghallgatott, hogy az évtized csapatváltására ő sem számított. Azóta viszont túl van az érzelmi sokkon.



„Érthető, hogy én egy kicsit korábban megkaptam a hírt másoknál, de igaz, hogy volt pár hetem reflektálni rá, felkészülni az autóbemutatóra és majd az első futamra. Kaptam egy kis időt megemészteni a történteket és levonni a konklúziókat, hogyan összpontosítsak a 2024-es szezonra.”

Még nem ismeri 2025-ös csapatát

„A következő csapatom még nem ismerem. Számos lehetőség áll nyitva, a következő pár hónapban pedig van még időm egy ilyen fontos döntést meghozni” – tisztázta, hogy ebben a fázisban mérlegeli azt a jó pár lehetőséget, amely alternatíva számára.

Carlos Sainz korábban, amikor még úgy tűnt, hosszabbítani fog vele a Ferrari, azt hangoztatta, hogy a szezonkezdet előtt aláírná a szerződést, hogy ne vonja el figyelmét a versenyzésről. Ezt említette fel egy újabb újságírói kérdés, amire a következőképp reagált:

„Habár azt mondtam korábban, biztosítani szeretném a jövőm az első futam előtt, azt hiszem, azóta eléggé megváltoztak a körülmények. Valószínűleg el fog húzódni ez a folyamat. Pályafutásom legfontosabb három-négy éve állhat előttem, amikor is biztosan jó helyen, jó időben akarok lenni, a megfelelő következő állomást akarom kiválasztani. Időt szánok rá, hogy végiggondoljam, meghallgassam az összes opciót, és amikor meghozom a döntést, akkor elég információ álljon rendelkezésemre” – beszélt arról, nem fogja elsietni ezt a sorsdöntő kérdést.

 

Ilyen emlékeket visz magával a Ferraritól

A Maranellóban töltött eddig három évről Sainznak összességében pozitív érzései vannak: úgy érzi, segített abban, hogy az istálló jobb csapattá váljon és előrébb verekedje magát a rajtrácson, amellett, hogy kézzelfogható eredményekkel bővült eredménysora, közte két futamgyőzelmével, 2022-ben Silverstone-ból és 2023-ban Szingapúrból.

„Nagyon szép emlékek fűznek ehhez a csapathoz, kezdésként az első nappal, amikor Ferrarit vezettem Fioranóban. Ez volt karrierem egyik legérzelmesebb pillanata. Aztán az első dobogó a Ferrarival, majd az első pole, majd az első győzelem, végül nyilván a szingapúri győzelem. Eközben sok nagyszerű pillanatot éltem át a csapat tagjaival, sok jó barátom fog maradni a paddockban. Remek mérnökökkel, remek szerelőkkel dolgoztam együtt, kiváló menedzserekkel a különböző szinteken. Remélhetőleg a hátralevő évben még sok jó emléket gyűjtünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: