DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bejelentés: Silverstone újabb tíz évig az F1-ben

A Brit Nagydíjnak otthont adó legendás pálya megerősítette, hogy 2034-ig szerződést hosszabbítottak a Formula-1-gyel.

Két versenypálya vágott neki úgy a 2024-es esztendőnek, hogy az idei évvel lejár a szerződése a Formula-1-gyel: Suzuka és Silverstone. A Japán Nagydíjnak otthont adó 8-as alakú pálya a múlt héten írt alá 2029-ig szóló új kontraktust a száguldó cirkusszal, most pedig a Brit GP helyszíne is örömhírrel szolgált.

 

A Silverstone Circuit ugyanis előbb egy Lando Norris és George Russell részvételével zajló humoros rövid videóval, majd pedig egy szűkszavú közleményben tudatta, hogy újabb tíz évre aláírtak az F1-gyel, így egészen 2034-ig biztosan a versenynaptár része marad a brit pálya.

Silverstone adott otthont 1950. május 13-án a legelső Formula-1-es világbajnoki nagydíjnak, s bár azóta átesett átalakításokon és néhány alkalommal más pálya látta vendégül a mezőnyt az Egyesült Királyságban, így is a legklasszikusabb, valamint a pilóták és a rajongók által is legkedveltebb helyszínek közé tartozik.

f1-silverstone-start-2023_1



Ez a bejelentés is újabb jel arra, amiről nemrég az F1-vezérigazgató Stefano Domenicali beszélt: az új stratégiájuk az, hogy lehetőleg minden helyszínnel hosszú távú megállapodást kössenek. Ezzel amúgy épp a Hungaroringtől vette át Silverstone a legtovább szerződéssel rendelkező európai pálya címét.

Arról, hogy melyik pályának meddig szól a jelenlegi szerződése, néhány hete írtunk ebben a cikkben (azóta a két említett hosszabbítás történt).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: