DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

„Tudom, mennyit érek versenyzőként” – Sainz

Nem csalódott a Ferrari döntése miatt a spanyol F1-es, aki fiatalabbnak és motiváltabbnak érzi magát, mint valaha: idei célja a vb-cím.

Azzal, hogy Lewis Hamilton 2025-ben átigazol a Mercedestől a Ferrarihoz, az is eldőlt, hogy Carlos Sainz a szezon végén négy idényt követően távozni kényszerül Maranellóból. A spanyol a minap az új gokartmárkája, a CS55 Olaszországban, a cremonai gokartpályán tartott bemutatóján szerepelt először nyilvánosan a bejelentés óta – és még humorizálni is volt kedve, amikor azt kérdezték tőle, hogy milyen tanáccsal látná el Hamiltont:

f1-sainz-gokart-1



„Hadd próbálja ki a gokartomat!” – felelte Sainz, aki aztán később az AS-nek hozzátette: „Rendben vagyok. Tény, hogy intenzív volt az előző két hét mindenkinek otthon Maranellóban, de én a szezonra való felkészülésre koncentrálok, ami rendkívül fontos lesz a Ferrarinak.”

A Sky Sports Italia a helyszínen interjút is készített a spanyol pilótával: „Nyugodt vagyok, már dolgozunk a jövőn, de tudjuk, hogy egy roppant fontos szezon áll előttünk. Ez lesz az utolsó évem a Ferrarinál, úgyhogy a lehető legjobban akarok teljesíteni” – jelentette ki Sainz.

 

Nem lepte meg a Ferrari döntése, a célja idén a vb-cím

Arra a kérdésre, hogy váratlanul érte-e a Scuderia lépése, így reagált a kétszeres F1-es győztes: „Nem, nem csalódtam. Belülről tapasztalatom a Ferrarinál zajló folyamatokat, így már több dolgot is tudtam, és felkészítettem magamat a csapattal a jövőt érintő változásokra. De mint mondtam, nem akarok másra gondolni, csak hogy miképp adjak bele mindent idén a Ferrarival.”

f1-sainz-ferrari-2_1

„A karrierem során mindig lépdeltem előre, minden évben fejlődtem. Mindig ez a filozófiám, és ezt fogom tenni idén. 2024-ben már 30 éves leszek, de fiatalabbnak és motiváltabbnak érzem magam, mint valaha” – fogalmazott Sainz, aki nem aggódik amiatt, hogy mi lesz a sorsa 2025-öt illetően:

„Tisztában vagyok vele, mennyit érek versenyzőként, és ebből kifolyólag rendkívül nyugodtan tekintek a jövőbe. Egyértelmű, hogy jó dolgok fognak történni, de egyelőre a célom továbbra is az, hogy a legjobbat nyújtsam a Ferrarinál.”

„Nyilvánvalóan nem a legjobb érzés így kezdeni a szezont” – ismerte el. „De amint felveszem a bukósisakomat Bahreinben és kigurulok a pályára, az egyetlen érzés az lesz bennem, hogy eltökélten egyre erősebb legyek, és egyúttal megcélozzam a világbajnoki címet.”

f1-sainz-ferrari-1

Élvezi, ha nyomás alatt áll

Sainz az AS-nek nyilatkozva arról is beszélt, hogy nem probléma számára, hogy teher alatt kell jól szerepelnie idén: „Én mindig is keresem a nagy nyomást. Érezned kell a nyomást és a terhet, idegesnek kell lenned egy Formula-1-es verseny előtt, amikor elrajtolsz vagy teljesítesz egy kvalifikációs kört. Megvannak a technikáim, hogyan kezeljem ezt a nyomást. Nem szeretek túl nyugodtan nekivágni egy futamnak, mert akkor úgy észlelném, hogy hiányzik némi elvárás.”

„Ezért keresem ezt az edzések során is. Ez az idény, ahogy az előző kilenc is, a legfontosabb a pályafutásomban. Mindennek így vágok neki, és ez még inkább igaz a Ferrarinál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: