DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Sajtó: Leclerc-t sokkolta a Hamilton-bejelentés?

Olasz lapértesülések szerint a monacói F1-es táborát váratlanul érte a Ferrari lépése, hogy 2025-re a hétszeres világbajnokot igazolták Leclerc mellé.

Múlt csütörtökön jelentették be, hogy Lewis Hamilton 2024 végén távozik a Mercedestől, miután aktiválta az 1+1 éves szerződésében foglalt kilépési záradékot, s jövőre már a Ferrari pilótájaként fog versenyezni a Formula-1-ben.

Mindez azt is jelenti, hogy a hétszeres világbajnok Carlos Sainz helyét fogja átvenni a Scuderiánál, miközben még sem a spanyol jövőjére, sem Hamilton mercedeses utódjának személyére nem derült fény.

f1-leclerc-ferrari



Az viszont már biztos, hogy a jövőre már a 40. életévét is betöltő brit Charles Leclerc csapattársa lesz Maranellóban, hiszen az ötszörös nagydíjgyőztes pedig a Hamilton-bejelentés előtti héten írta alá újabb hosszú távú, de a nyilvánosság előtt pontosan meg nem határozott időtartamú kontraktusát a Ferrarival.

Miközben maga Hamilton a hétvégén már posztolt a döntése kapcsán, Leclerc egyelőre nem nyilvánult meg azzal kapcsolatban, hogy 2025-től minden idők legsikeresebb F1-es pilótája lesz az új kollégája.

Az első jelentések arról szóltak az olasz sajtóban, hogy Leclerc tudott alakulata Hamiltonnal zajló egyeztetéseiről, valamint üdvözölte a Ferrari igazolását és azt, hogy megmérettetheti magát a hétszeres világbajnok oldalán.

Most azonban a Corriere dello Sport egészen másról számolt be. Az olasz lap úgy tudja, Leclerc-t és stábját valójában „sokkolta és csalódottsággal töltötte el” a Ferrari lépése, mivel amikor a monacói a maga hosszabbítását aláírta, nem tudott arról, hogy már nem Sainz, hanem Hamilton lesz a csapattársa.

A Hamilton–Ferrari házasságról természetesen a Pitwall friss, hétfői adásában is részletesen beszéltünk:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: