DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Másképp kell vezetni az idei Williamst

Átalakították az autó filozófiáját, amihez Albon szerint a pilótáknak is alkalmazkodniuk kell majd. De úgy érzi, hogy előreléptek.

Ahogy arról beszámoltunk, bemutatta idei autóját a Williams, amely az eredeti színvilágát megtartotta, de egyrészt a Komatsu révén egy új kiemelt szponzorral gyarapodott, másrészt maga a vonalvezetése is átalakult kicsit.

Alexander Albon, a grove-iak vezérpilótája szerint ehhez majd neki és Logan Sargeantnak is alkalmazkodnia kell majd 2024-ben:

„Nagyon pozitív év után jövünk, és reméljük, hogy tovább tudunk fejlődni 2024-ben is. Keményen dolgoztunk azért, hogy előrelépjünk a teljesítmény terén, és kissé megváltoztattuk az autó filozófiáját is. Érdeklődve várom, hogy vajon javítottunk-e azokon a karakterjegyeken, amelyek hagyományosan megvoltak eddig. Egye kicsit változtatni kell majd a vezetési stíluson is, de úgy gondolom, hogy jobb lesz” – mondta a bemutató kapcsán Albon.

williams5



„Alig várom már, hogy beülhessek az FW46-ba és továbbfejlődhessek pilótaként. Produktív első szezonom volt, ami után fizikálisan és mentálisan is jól fel tudtam készülni 2024-re. Sok leckét megtanultam, sok tapasztalatot szereztem, amelyekből előnyt kovácsolhatok idén. Szeretnék többet hozzátenni a csapat sikereihez, és remélhetőleg lesznek nagy eredményeink 2024-ben” – tette hozzá csapattársa, Sargeant.

James Vowles csapatfőnök szerint mindenki azon dolgozik, hogy új történelmet írjanak az ikonikus istálló számára, és ennek érdekében folyamatosak a befektetéseik az emberekbe és az infrastruktúrába is, a pályán és azon kívül is folyamatosan próbálnak fejlődni – aminek az egyik lépése az, hogy ilyen szponzorokat sikerül megszerezniük, mint a Komatsu.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: