DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Ő már nem akar többé versenyezni” – Wolff Vettelről

Valószínűbb és valószínűtlenebb jelöltekkel együtt Sebastian Vettel nevét is bedobták a Mercedesnél támadt üresedés kapcsán: Toto Wolff így reagált a teóriára.

Fernando Alonso. Carlos Sainz. Alexander Albon. Mick Schumacher. Andrea Kimi Antonelli. Ezek a nevek repkedtek leggyakrabban az F1-es médiában Lewis Hamilton nagy horderejű bejelentése után mint a Mercedes lehetséges 2025-ös versenyzője: a mezőny Hamiltonnál is idősebb korelnökétől a 17 éves juniorpilótáig, akit óriási tehetségként kezelnek, de Formula Regional szintnél magasabban eddig még egy futamon sem állt rajthoz.

Tegyünk melléjük még egy nevet: Sebastian Vettel. A négyszeres világbajnok 2022 végén bejelentette visszavonulását, de ő sem tartja teljesen kizártnak a visszatérést – az életkor nem jelenthet akadályt, 36 évével a német két évvel fiatalabb Hamiltonnál és néggyel Alonsónál. Összekapcsolták már őt az Audival, most pedig a Mercedesszel, azzal a csapattal, amellyel már ferraris évei alatt többször szóba hozták pletykaszinten. Az olasz Gazzetta dello Sport szerint Vettel már „kinyilvánította vágyát, hogy visszatérjen a nagydíjakra.”

 

A német sajtó feszegette kicsit Vettel esélyeit Toto Wolffnál – a Mercedes-vezér elég határozottan válaszolta, szerinte a négyszeres bajnok már nem akar visszatérni:

„Úgy vélem, döntött arról, hogy nem akar többé versenyezni” – válaszolta az AMuS kérdésére Wolff a pénteki online sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is jelen volt. A csapatvezető hozzátette, jó kapcsolatot ápol Vettellel, de ez nem jelenti, hogy jelöltként számításba venné. „Rendszeresen beszélünk, tegnap is beszéltünk egymással, de nem arról, hogy a jövőben nálunk vezethetne.”

A Vettelnél egy fokkal reálisabb neveket mi is számba vettük: a Formula Plusz rovatban foglalkoztunk vele, mely versenyzők közül, milyen szempontok alapján válogathat a Mercedes.

Van-e esélye Mick Schumachernek?

A másik német, aki szóba jöhet, Mick Schumacher, a Mercedes hivatalos tartalékversenyzője, aki nem tett le a Formula-1-be való visszatérésről – nagybátyja, Ralf Schumacher azzal érvel, a fiatalok közül ő a legjobb választás, akire Russell-lel együtt építeni lehet a jövőt. Schumacherrel bezárulna a kör, hiszen Hamilton elődje Michael Schumacher volt a csapatnál.



Wolff azonban a sajtótájékoztatón tett egy megjegyzést, amely alapján nem feltétlenül Schumacher az ideális jelölt:

„Romantikus gondolatokkal egyelőre nem akarok játszani. Én és a kollégáim eddig nem gondolkodtunk azon, melyik lenne az ideális felállás számunkra 2025-ben. Sok név érdekes lehet, de anélkül, hogy mérlegelnénk őket, nehéz bármit mondani ezen a ponton.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: