DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

„Talán ez egy lehetőség egy merész lépésre” – Wolff Hamilton utódjáról

George Russellt nagyon nagyra tartják a Mercedesnél, és sok mindenkit el tud képzelni a 2025-ös csapattársaként. Kimi Antonelli is szóba került.

A Formula.hu részvételével megtartott mai sajtótájékoztatón természetesen több kérdést is kapott azzal kapcsolatban Toto Wolff, hogy kit szeretne majd leigazolni 2025-re George Russell mellé a Mercedeshez.

Az elmúlt egy napban rengeteg név felmerült Lewis Hamilton lehetséges utódjaként, de konkrétumokat természetesen még nem tudnak mondani Brackley-ben.

„Először is: most leginkább a 2024-es szezonra koncentrálunk. Két kiváló versenyzőnk van, Lewis az utolsó évét tölti a Mercedesnél, míg George alig várja, hogy beülhessen az autóba és teljesíthessen. A tavalyinál gyorsabb autót kell kivinnünk a pályára, de tudjuk, hogy milyen nehéz lesz csatáznunk nemcsak a Red Bull, de a többiek ellen is” – kezdte a válaszát Wolff.

„Amiről Lewis döntése kapcsán nem esett elég szó, az az, hogy George képes arra, hogy a Mercedes következő vezére legyen. Nem is kívánhatnánk jobb  vezért a csapatnak, amikor Lewis távozik. Nagyon tehetséges, gyors, intelligens srác, és fontos, hogy a megfelelő döntést hozzuk a második üléssel kapcsolatban. Ezt nem szeretném elsietni. Szeretem a változást, mert az mindig lehetőséget teremt” – mondta a csapatvezető, és rámutatott arra is, hogy 2016 végén ugyanígy kellett megoldani a helyzetet Nico Rosberg visszavonulása után.

ATP_F1_4810_20230728_BELGIUM_Stiefel_resize



„A jó döntést szeretném meghozni a csapat számára. És tudjátok, talán ez egy lehetőség arra, hogy valami merészet lépjünk” – dobott le egy kisebb csontot a 2025-ös pilótapárossal kapcsolatban.

Később ezzel kapcsolatban érkezett még egy kérdés, hiszen elég merész lépés lenne például rögtön a Mercedesbe ültetni azt az Andrea Kimi Antonellit, akit a Mercedesnél kimagasló tehetségnek tartanak, de még csak most kezdi az F2-es szereplését, és 2025-ben újonc lenne az F1-ben.

„Kimi 11 éves kora óta a Mercedesnél versenyez, és nagyon sikeres a junior karrierje eddig. De most neki csak az F2-es szezonra szabad koncentrálnia, mert szerintem ha elkezd ezen járni az agya, és elkezdenek pletykák terjedni a médiában, az nem fogja segíteni a szereplését. Még alig szállt ki a gokartból, még nincs 18 éves, úgyhogy én inkább nem mennék bele spekulációkba az ő F1-es debütálásáról ezen a ponton” – válaszolta Wolff.

„A csapatnak az nagyszerű, hogy itt van George, az utóbbi két évben fej-fej mellett volt Lewisszal, nem volt közöttük különbség, és az a tudat, hogy egy ilyen szintű versenyzőnk van, jóval kényelmesebbé teszi a második ülésről való döntést. Még nem beszéltük át a csapattal, hogy merre akarunk indulni az újonctól a nagy tapasztalattal bíró pilótáig, mert nem tudom, hogy mi lesz a legjobb elérhető lehetőség. És ha két napja azt mondjátok, hogy Lewis a Ferrarihoz megy, akkor azt mondom, hogy az lehetetlen, szóval nem tudhatjuk, hogy milyen lehetőségek adódnak. Történhetnek váratlan dolgok a pilótapiacon” – mondta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: