DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Sainz: A legjobbamat fogom nyújtani a Ferrarinak

Rövid posztban reagált Hamilton ferraris átigazolásának hírére a vörösöktől így kiszoruló spanyol – a saját jövőjével kapcsolatban későbbre ígért bejelentést.

Csütörtök este hivatalossá vált, hogy Lewis Hamilton a 2024-es idény végén elhagyja a Mercedest, majd nem sokkal később a Ferrari azt is bejelentette, hogy többéves szerződés formájában leigazolták a hétszeres Formula-1-es világbajnokot.

Mivel Charles Leclerc-rel a múlt héten hosszabbítottak szintén több évre, egyértelmű volt, hogy Hamilton Carlos Sainz helyére érkezik Maranellóba. Bár a Scuderia közleménye nem tesz említést a spanyolról, maga Sainz a közösségi oldalain egy rövid posztban erősítette meg, hogy az évad végén távozik a Ferraritól:

f1-sainz-ferrari_1



„A mai híreket követően a Scuderia Ferrari és az én útjaim elválnak 2024 végén. Még vár ránk egy hosszú szezon, és mint mindig, az abszolút legjobbamat fogom nyújtani a csapat és a világszerte szurkoló tifosi számára. A jövőmmel kapcsolatos híreket a megfelelő időben bejelentjük” – tette hozzá Sainz.

A kétszeres F1-es nagydíjgyőztes 2021 óta volt a Ferrari versenyzője. A jövőjét illetően hosszú hónapok óta pletykálják az audis érdeklődést, köszönhetően részben négyszeres Dakar-győztes édesapja kapcsolatainak is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: