DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Készen állok a bajnoki címért harcolni” – Albon

A Williams brit-thai pilótája elárulta: visszanyerte az önbizalmát, és készen áll feljebb lépni a karrierjében. A teljesítménye csúcsához közeledve futamgyőzelmekért és a bajnoki címért harolna - azt is megosztotta, melyik csapattal.

A 2022-ben a Williams csapatával visszatérő Alexander Albon az elmúlt két szezonban remek teljesítményt nyújtott: a 2023-as évet a bajnokság 13. helyén zárta 27 pont bezsebelésével. A konzisztens formát mutató brit-thai szerződése a 2024-es szezon végén lejár – jelenlegi formájával pedig korábbi csapatához, a Red Bull-hoz sem kizárt a visszatérése.  

Albon a High Performance Podcast műsorában arra a kérdésre, hogy képes lenne-e folyamatosan győzelemkért harcban lenni, így felelt: „Igen. Már megvan az önbizalmam hozzá. Sok időbe telt eljutni ide: nem gondolom, hogy azok közé a pilóták közé tartozom, akikből ez a kezdetekben sem hiányzott, azonban már igen.”



„Sokszor gondolok arra, hogy tartozom a csapatnak azért, amit nyújtottak nekem, az esélyre, hogy visszatérhettem a Formula-1-be” – nyilatkozta a brit-thai a Williamsről. „Azonban azt is tudom, hogy ezt a teljesítményemmel vissza is adtam nekik – hiába hangzom most arrogánsan.”

„Szeretném, hogy működjön ez a csapat, hiszem, hogy ez tényleg megtörténhet. Élvezem az itteni munkát, a családias hangulatot és remek látni, ahogy James Vowles viszi előre az alakulatot.”

A csapatváltás lehetősége

A Williams a hetedik helyen zárta a 2023-as bajnokságot – legelőkelőbb helyezésük a hetedik volt Kanadában és Monzában. Arról, hogy a grove-i csapat fejlődését segítené inkább, vagy nyitott más alakulatok ajánlataira is, így nyilatkozott Albon:

„Furcsán hangzik, de öregszem. 27 éves vagyok, a csúcsteljesítményem közelében járok. Igaz, hogy sokáig maradhat a csúcson az ember, de úgy érzem, a jelenlegi tapasztalatom és sebességem teljesen rendben van.”

„Készen állok futamokat nyerni és a bajnoki címért harcolni. Örömteli lenne, ha ez ennél a csapatnál valósulhatna meg, de sosem lehet tudni. Nyitottnak kell lennem más ajánlatokra is, ez a sport ezzel jár. Ahogyan az alakulatok is nyitva hagyják az ajtót új pilóták érkezésére, nekünk is hasonlóképp kell cselekednünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: