DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Ezért Max Verstappen minden idők legjobb F1-es pilótája?

Gerhard Berger szeretné Ayrton Sennát az első helyre tenni, de sem őt, sem Michael Schumachert nem tudja már Max Verstappen elé helyezni.

Az Auto Motor und Sportnak adott hosszabb interjújában azt is érintette Gerhard Berger, a korábbi F1-es pilóta, hogy vajon elérte-e már Ayrton Senna és Michael Schumacher szintjét az utóbbi években domináló Max Verstappen.

Berger szerint, ha konkrétan a versenyzői teljesítményt, tudásszintet nézzük, akkor véleménye szerint a Red Bull háromszoros világbajnoka már túl is szárnyalta a nagy elődöket.

„Ebben a kérdésben kicsit elfogult vagyok, mert versenyeztem Ayrton Sennával, így általában őt teszem az első helyre” – mondta Berger.

„De a kérdés ott kezdődik, hogy egy ilyen dolgot hogyan értékelünk? Igazából ez csak tényekkel és számokkal működik, akkor pedig Michael Schumachert kellett az első helyre tenni, bár Senna lenyűgözött a tehetségével és a természetes képességeivel” – magyarázta.

SI202307300551_hires_jpeg_24bit_rgb_resize_1



„Most viszont itt van Max Verstappen, és már kétlem, hogy a régi ranglistám helyes. Max nem követett el hibát az előző szezonban, ez még Sennával is megtörtént annak idején. Viszont akkoriban Senna és Schumacher is előnyt élvezett amiatt, hogy kiskoruktól kezdve gokartoztak, és semmi mást nem csinált életük során, csak versenyeztek” – mutatott rá a nagy hősök akkori előnyére.

„Manapság viszont ez minden versenyzőre igaz már, ebből nincs előny. Verstappen viszont virtuális versenyeken vesz részt a szabadidejében, néha naponta háromszor is, szóval mindig nagyon benne van ebben az egészben. Úgy gondolkodik, hogy hol lehet előzni és hol nem, márpedig ilyen eszköze sem Sennának, sem Schumachernek, sem Lewis Hamiltonnak nem volt.”

„Ismerjük fel, hogy Max mindig jó helyen van a pályán. A rajtnál, az első kanyarban, egy kerék a kerék elleni csatában. Nem tudok semmit mondani, amit jobban lehetne csinálni annál, mint ahogy ő csinálja. Ezért valószínűleg Max Verstappen a legjobb, akit valaha láttunk a Formula–1-ben” – vezette le gondolatmenetét Berger.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: