DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Lando világbajnok alapanyag” – McLaren

A wokingiak F1-es főnöke, Andrea Stella szerint a nyers tehetségével és a folyamatos fejlődésével is a nagy bajnokokat idézi a fiatal brit pilóta.

Pénteken jelentették be, hogy a McLaren és Lando Norris több évvel meghosszabbították a korábban is 2025 végéig érvényes szerződésüket: bár a pontos időtartam és a végdátum nem ismert, de a „többéves” jelleg miatt garantálható, hogy legalább 2027-ig szól az új kontraktus.

f1-norris-mclaren-podium



A lépésben nem volt semmi meglepő, hiszen Norris otthon érzi magát a McLarennél, elmondása szerint velük akar világbajnokságot nyerni – Andrea Stella csapatvezető szerint pedig a pilótában is megvan minden ahhoz, hogy ez sikerüljön. A karrierje során Michael Schumacher, Fernando Alonso és Kimi Raikkönen mellett is dolgozó Stella így vélekedett a britről:

„Lando egyértelműen ott van közöttük. Ugyanaz a kategória, ugyanaz a fajta világbajnok alapanyag: az alaptehetség, a hozzáállás, a munkamorál. Minden készen áll.”

„Ugyanakkor ha a bajnokokra gondolunk, megvan a bajnokoknak az a tulajdonsága, hogy egyre csak jobbak lesznek” – tette hozzá a McLaren csapatfőnöke, akit a Motorsport.com portál idézett. „Az igazi bajnokok esetén úgy tűnik, évről évre csak fejlődnek.”

f1-norris-mclaren-2023-3

„Úgy gondolom, ez azért van így, mert használják az intelligenciájukat, a szellemiségüket, és a legjobb emberekkel veszik körül magukat. Mindent megtesznek, hogy egyre jobbak legyenek, mivel a sportban is egyre nagyobb a versengés.”

Stella úgy látja, hogy a fentiek megtalálhatók Norrisban is: „Egyértelműen megvannak a nyers hozzávalók, amiket már akkor láttunk, amikor Lando szabadedzéseken vett részt velünk. Ez teljesen nyilvánvaló volt már 2018-ban. És azóta folyamatosan csak fejlődött. Megvan ez, minden évben egyre csak fejlődünk, mint minden bajnok. Rendkívül boldogok vagyunk és elkötelezettek vagyunk Landóval ilyen tekintetben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: