DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Hamilton el tudja képzelni a visszatérést

Bár 2025 végéig tart a szerződése, Lewis Hamilton egy interjúban már most arról beszélt, el tudja képzelni, hogy némi szünet után fontolóra venné a visszatérést az F1-be.

Évek óta gyakran felmerülő téma Lewis Hamilton esetleges visszavonulása, hiszen a sportág történetének legsikeresebb versenyzője immáron a 40 felé közelít, és számos F1-en kívüli érdekeltsége miatt az is biztos, hogy bőven lenne feladata versenyzői karrierje lezárását követően is. Sokan úgy vélik, hogy a brit utolsó célja a száguldó cirkuszban a nyolcadik világbajnoki cím megszerzése, amiről meg is kérdezték Hamiltont egy holland lapnak adott interjúban:

hamilton-tommy



„Soha nem mondtam, hogy a nyolcadik bajnoki cím lenne a végállomás” – felelte sejtelmes mosollyal Hamilton, majd jövőbeli terveit illetően így folytatta: „Ám nem tudom, mi jön majd a Formula–1 után. Úgy érzem, nem feltétlenül szeretnék aktív szerepet vállalni az F1-ben ezt követően, persze soha ne mondd, hogy soha.”

„Nem tudom elképzelni, hogy még mindig ott legyek valahol a bokszutcában, miközben már nem versenyzek, hiszen csak arra gondolnék, hogy még egy évig kitarthattam volna” – mondta, majd talán kissé meglepő módon hozzátette: „Valószínűleg jobb lenne egy kis szünetet tartani, és aztán megnézni, hogy vissza akarok-e térni.”

hamilton-mexico-2

Hamilton egyik legközelebbi paddockbéli cimborája, Sebastian Vettel is utalt rá távozása előtt, hogy a búcsú talán nem végleges, amiről a hétszeres világbajnok így nyilatkozott: „Nem lepett meg, mert mostanában gyakrabban látni ilyet a visszavonult versenyzőknél. Fernando is visszatért, Michael Schumacher is visszatért.”

„Más sportágak képviselőinél is láthattunk ilyesmit, és néhányukkal beszéltem is erről. Azt mondták, hogy ilyenkor elveszítesz valamit, amit egész életedben csináltál. Hirtelen eltűnik” – mondta Hamilton.

Verstappen nagyszerűen csinálja a dolgát

Amikor a holland lap részéről azt a kérdést tették fel Hamiltonnak, mi a véleménye az F1-et jelenleg uraló Max Verstappen sikersorozatáról, a brit nagyon sportszerűen felelt: „Azt mondanám neki, hogy csinálja csak tovább, amit csinál, mert nagyszerűen csinálja!”

„Azt hiszem, Maxban, Fernandóban és bennem egy dolog közös” – folytatta. „Mindannyian rendkívül versengő típusok vagyunk, mindent megteszünk azért, hogy elérjük, amit akarunk. Arról azonban nem sokat tudok mondani, hogy ők emberként milyenek. Csak az F1 világán belülről ismerem őket, és ez nem olyan, mintha összejárnánk.”

hamilton-suzuka

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: