DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Az Alpine versenyzőjét csábítaná el az Audi

Pletykák szerint a Formula-1-be 2026-ban érkező Audinak új célszemélye van pilótafronton. A német márka az Alpine egyik francia versenyzőjét szeretné.

Miután az Alfa Romeo és a Sauber nem újította meg az előző szezon végén lejáró szerződését, az olasz márka kiszállt a Formula-1-ből, a 2024-es és 2025-ös szezonban pedig – többnyire – Stake F1 Team néven fog indulni az istálló.

Már készül az Audi az F1-re

Annak ellenére, hogy az Audi hivatalosan csak 2026-ban érkezik meg a száguldó cirkuszba, a németek már javában „gyűjtik” a nevesebbnél nevesebb szakembereket, emellett pedig többször is lehetett már hallani arról, hogy mely pilótákat környékezték meg.



Korábban esett szó Carlos Sainz szerződtetéséről is, aki valós opció lehet abban az esetben, ha nem hosszabbítja meg a Ferrari az idén lejáró szerződését, de Nico Hülkenberg nevét is bedobták már a kalapba. Most a Crash az F1.com-ra hivatkozva egy meglepő névvel jelentkezett.

Ocon az első számú célpont

Az Alpine egyik francia pilótája, Esteban Ocon lehet ugyanis az Audi egyik kiszemeltje, akinek szintén jelen szezon végén jár le a kontraktusa a franciákkal, s miután szinte a teljes vezetőség kicserélődött a szebb napokat is látott istállónál, egyáltalán nem biztos, hogy meg akarják tartani a jelenlegi pilótapárost, ahogyan az sem készpénz, hogy Ocon is maradni szeretne az egy helyben toporzékoló csapatnál.

 

Az F1 weboldalának információi szerint Andreas Seidl, a Sauber vezérigazgatója már több pilóta menedzsmentjével is leült beszélgetni a lehetőségekről, és úgy tűnik, hogy Esteban Ocon lehet az első számú célpontjuk.

Bár Valtteri Bottas többször is nyilatkozott már arról, hogy szeretne az Audi-projekt részese lenni, az már kérdéses, hogy a négykarikások igényt tartanak-e a finn szolgálataira, Zhou Guanyu pedig egyelőre nem igazolta, hogy miért lenne pont ő a megfelelő választás az Audi számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: