DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Bottas hamarosan tárgyalhat az Audival

Az év első negyedében sor kerülhet azokra az egyeztetésekre, melyek eldönthetik, hogy a többszörös F1-es futamgyőztes Valtteri Bottas lehet-e az Audi egyik gyári pilótája.

Valtteri Bottas harmadik évét kezdi meg az elmúlt időben Alfa Romeo, idén pedig már Stake F1 néven szereplő Sauber istállónál, s bár a teljesítménye különösen 2023-ban elmaradt a várakozásoktól, továbbra is bízik abban, hogy megtarthatja helyét a csapatnál egészen 2026-ig, amikor már az Audi gyára alakulataként futnak majd a hinwiliek.

A motorsport.com-nak nyilatkozva Bottas leszögezte, hogy egyelőre nem foglalkozik a királykategórián kívüli lehetőségekkel. „Az F1 a prioritás a számomra. Még mindig éhes vagyok arra, hogy végre visszatérjek a dobogóra. Az Audi projekt lehet a következő lehetőség.”

bottas-face



A finn elmondta, hogy egyelőre nem tárgyalt még az Audi illetékeseivel 2026-ról, de ezekre az egyeztetésekre hamarosan sor kerül: „Úgy tudom, hogy év elején hozzák meg a döntéseket az előttünk álló évekkel kapcsolatban Az év első negyedévében fogjuk ezeket a megbeszéléseket lefolytatni.”

Bottas teljesen nyílt választ adott arra a kérdésre, hogy ha az Audi nem tart igényt a szolgálataira, el tudná-e képzelni, hogy más csapatoknál is nézelődjön: „Természetesen megtenném. Ezzel kapcsolatban teljesen őszinte akarok lenni” – mondta, majd így folytatta:

„Az első és legfontosabb célom, hogy az Audi projekt része legyek. De ha valamiért mégsem, akkor mindenképpen tárgyalnék másokkal. Szeretnék itt lenni, mert úgy érzem, hogy van még néhány befejezetlen dolog ebben a sportban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: