DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Összefér az F1 és a család? Horner így éli meg

Hogyan férhet meg egymás mellett a család és a Formula-1? Összeegyeztethető a két élet, vagy az egyik képtelenség a másik mellett?

Lewis Hamilton már sokszor hangoztatta, hogy amíg az F1-ben versenyez, addig szóba sem jöhet nála a gyermekvállalás, de Kimi Raikkönennek például már két gyermeke is volt, mielőtt visszavonult, azóta pedig még egy kis „jégkocka” érkezett a Raikkönen családba.



A jelenlegi mezőnyből mindössze három versenyzőnek van gyermeke. Sergio Perezéknek rögtön négy is, mellette pedig a Haas versenyzői apukák még: Hülkenbergnek egy kislánya van, Magnussennek pedig kettő. Emellett a Williams 44 éves csapatfőnökének, James Volwesnak született 2023-ban egy gyermeke.

Christian Horner a legjobbját nyújtja a családnak

Egyértelmű, hogy rendkívül nehéz lehet a magánélet-munka egyensúlyt fenntartani, ha valaki ennyire fontos szereplője a Formula-1-nek, de a Red Bull csapatfőnöke például igyekszik a lehető legtöbbet együtt lenni családjával, ahogyan azt a Netflix sorozatában is sokszor láthattuk már.

„Elmenni otthonról és otthagyni a családot minden alkalommal nehéz döntés azoknak, akik sokat utaznak. A 2023-as naptár kőkemény volt, de a 2024-es talán még inkább az lesz, mert több lesz a verseny. A legértékesebb idő azért mégiscsak az, amit a családjával tölthet az ember” – idézi a Sky Sports a Red Bull csapatfőnökét.

„Ilyenkor félretesszük a telefont, várhat a munka. Viszonylag fiatal családom van, ez pedig egy nagyon fontos időszak az életben. Sokszor megpróbálok még vasárnap este hazautazni, hogy hétfőn elvihessem a srácokat az iskolába. Az kicsit visszaránt a normális világba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: