DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Csak Perezen múlik a 2025-ös F1-es ülése

2024-re megtartották, de hogy hosszabbítanak-e vele szerződést, az csak Perez teljesítményén múlik: az ideinél jobban kell szerepelnie az év első szakaszában.

2024-re megtartotta Sergio Perezt a Red Bull, a mexikói borzalmas teljesítménye ellenére nem bontottak vele szerződést, bár sokak szerint ez leginkább Daniel Ricciardo kéztörése miatt alakulhatott így: az ausztrállal az lehetett az energiaitalosok terve, hogy ő váltja Perezt, de a zandvoorti baleset után erre már nem nyílhatott reális esély.

Ricciardo mindenesetre ott van az AlphaTaurinál 2024-re, ott lesz mellette Yuki Tsunoda, és beugrásra vár Liam Lawson is, úgyhogy lehetőségek azért vannak – erről beszélt Christian Horner csapatfőnök is, aki hozzátette, hogy szerinte ettől függetlenül is csak Perezen múlik, hogy maradhat-e 2025-re is.

f1-perez-redbull



„Sok lehetőségünk van, de szerintem az az ülést Checo tudja elveszíteni. Ő az, akit támogatunk, ő a 2024-es pilótánk, és ha jó munkát végez a következő szezonban, akkor nem lesz okunk arra, hogy ne hosszabbítsunk vele 2025-re is. Ez azon múlik majd, hogy mit ér el a szezon nagy részében” – idézi Horner szavait a Motorsport.

Ami Perez teljesítményét illeti, arról beszélt, hogy nem Max Verstappent kell legyőznie, de tény, hogy ennél jobban kell teljesítenie, főleg az időmérőkön.

„Szerintem Max csapattársának lenni nehéz, és meg kell lennie egy bizonyos karakterednek ahhoz, hogy felkészülten mehess ellene csatába. De ahogy a mezőny egyre közelebb kerül egymáshoz, elkerülhetetlen, hogy mindkét autónk szorosan ott legyen egymás mögött.”

„Checo versenytempója és a versenyzése elég erős volt sok alkalommal is, az időmérős teljesítményére kell koncentrálnia a tél során. De ő is tisztában van vele, hogy emelnie kell az időmérős átlagát, és akkor nem kell ennyire hátulról versenyeznie.”

Perez helyzetéről részletesebben is beszéltünk Pitwall című műsorunk legutóbbi adásában:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: