DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

A Ferrari tényleg beszélt Hamiltonnal, de...

Fred Vasesur elmondta, hogy milyen kapcsolatban van a Mercedes klasszisával, és arra is utalást tett, hogy mikor hosszabbíthat Leclerc és Sainz.

Szigorúan véve tényleg beszélt Lewis Hamiltonnal, de ennek nincs semmi jelentősége – árulta el Frederic Vasseur, a Ferrari F1-es csapatfőnöke.

Mint ismert, több pletyka is szárnyra kapott idén arról, hogy a Ferrari az átigazolásról győzködi a hétszeres világbajnokot, majd az ősz folyamán Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője dobta be azt, hogy információi szerint nagyon komoly tárgyalások zajlottak a felek között.

Ezt akkor minden érintett megcáfolta, és Horner kénytelen volt módosítani az állítását a valóságnak megfelelően – most pedig Vasseur tisztázta, hogy miről is volt szó:

team-principal-ceo-toto-wolff-seven-time-world-champion-lewis-hamilton_resize



„Minden héten vagy minden hónapban beszélek Lewisszal most már húsz éve, szóval nem mondhatom azt, hogy nem beszéltem vele, mert mindig kapcsolatban vagyunk. Ez igaz, mert a mezőny fele vezetett nálam (az utánpótlásban) korábban” – idézi Vasseur szavait a Racingnews365.com.

„Bakuban volt egy megbeszélésem Lewisszal a paddockban, ami aztán elkezdett terjedni mindenhol, de ha minden alkalommal aláírt volna velem egy szerződést, amikor csak beszéltünk, az egy vagyonba került volna nekem!” – tette hozzá a megszokott humorával a francia.

Vasseur azt is elárulta, hogy mikorra tervezi a szerződéshosszabbítást jelenlegi pilótapárosával, Charles Leclerc-rel és Carlos Sainzcal:

„A cél az lehet, hogy mindkettejükkel megegyezzünk az új szerződésről még az első futam előtt.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: