DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Alonsót meglepte Stroll elkötelezettsége

Bár eredmények terén csúnyán kikapott a csapattárstól, a kétszeres F1-es világbajnok mégis méltatta az Aston Martin kanadai pilótáját.

Miközben Fernando Alonso révén az Aston Martin futószalagon szállította az idény első fázisában a dobogós helyezéseket, Lance Stroll jócskán alulmúlta a spanyol produkcióját. A szezon elején kéztörésből felépülő kanadai egyetlen alkalommal sem állhatott fel a pódiumra, a legjobb eredménye az Ausztrál Nagydíj káoszában megszerzett negyedik helyezés volt, az összetett tabellán pedig hat pozícióval maradt el kétszeres F1-es világbajnok kollégájától – ez pedig nem kis részben hozzájárult ahhoz is, hogy az istálló csak ötödikként végzett a konstruktőri értékelésben.

f1-alonso-stroll-aston-2



Persze a gyengébb produkció ellenére Stroll helye biztosított az Aston Martinnál, elvégre az édesapja a tulajdonos. Ugyanakkor Alonso a szerényebb eredmények ellenére is kiemelte, hogy bámulatos a Stroll által tanúsított hozzáállás:

„Nagyon jó a kapcsolatunk, és úgy gondolom, egyedi a viszonyunk bármely csapathoz képest, amelynél eddig szerepeltem vagy amelyiken jelen van a paddockban” – idézi a 42 éves pilótát a Crash.net szakportál. „Sokat beszélünk, heti rendszerességgel tartjuk a kapcsolatot telefonon, a gyárban és a versenyeken, hogy biztosra menjünk, hogy mind egy irányba haladunk.”

f1-alonso-stroll-aston_1

„Sok mindent megosztunk arról, amin idén keresztülment, hiszen volt néhány nehézsége, ahogy változott az autó viselkedése, és egyszerűen némileg jobban küszködött ezzel, mint én. Aztán megoldottunk néhány dolgot az autón, és újra visszatért a top formájához, és lenyűgöző volt látni az eltökéltségét és a motivációját a kiemelkedő és gyenge időszakokban egyaránt, mint például az évad elején, amikor eltörte a kezét.”

„Rendkívül elszánt volt, hogy újra mindent összerakjon, és pontosan ezt is tette Mexikó után Brazíliában és Las Vegasban. Hogy őszinte legyek, meglepetés volt számomra az ilyen szintű elkötelezettsége és motivációja, de ez csak jó hír a csapat szempontjából” – fogalmazott Alonso.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: