DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„A statisztikák ellenünk szólnak” – Mercedes

James Allison szerint nagyot lépnek előre a 2024-es F1-es autóval, és reméli, hogy újra világbajnoki címekért harcolhatnak.

Nagy fejlődést céloz 2024-re a Mercedes, amely a hírek szerint teljesen újratervezni autóját a következő szezonra, és a W15-ös más elgondolás alapján működik majd, mint elődei. Hogy ez elég lesz-e a világbajnoki harchoz, az kérdéses, de a versenyzők a saját bevallásuk szerint elégedettek azzal, amit láttak az új autóról.

James Allison, a fejlesztést vezető technikai igazgató viszont kijelentette: a cél nem lehet más, mint a vb-esélyes konstrukció, mással nem lehetnek elégedettek.

m403062_resize_1



„Hogy fel tudjuk-e venni a kesztyűt a Red Bull-lal? Azt nem tudom. Remélem, hogy elég jó munkaprogramot raktunk össze, és ezzel újra versenyképessé tesszük magunkat. Amikor győzelmi esélyről beszélünk, az azt jelenti, hogy egy futamot nyerünk, vagy a bajnokságot?” – tette fel a kérdést a szakember.

„Az én fejemben csak a bajnokság jöhet szóba, mert a Formula–1 erről szól: a gyártók és a pilóták bajnokságáról. Remélem, hogy eleget tettünk ahhoz, hogy ott legyünk mindkét bajnoki küzdelemben” – mondta Allison.

 

Az esélyek nem őket segítik

2014-től 2021-ig minden konstruktőri bajnoki címet a Mercedes nyert meg, és egyéniben is csak a 2021-es címet veszítették el az éra lezárásaként – azóta viszont összesen egy futamot sikerült megnyerniük két szezon alatt, a Red Bull pedig olyan fölényben van hozzájuk és mindenki máshoz képest is, hogy nagyon nehéz igazi kihívót vizionálni 2024-re.

M391040_resize

Ezzel egyetért Allison is, aki természetesen így is bízik a csapatban.

„Ha az F1 hosszú történetét nézzük, akkor a statisztikák ellenünk szólnak. A csapatok nem szoktak visszatérni a korábbi csúcsforma elvesztése után ilyen időtartam alatt, mint amit mi célzunk. De mi így is egy elég ambiciózus programot tűztünk ki, elég erősek vagyunk, és elég nagy előrelépést tettünk a jövő évi autóval. Hogy ez elegendő lesz-e, azt majd az idő dönti el, de ebben reménykedünk.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: