DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Eltérünk ellenfeleinktől” – Krack pilótái mentalitását dicsérte

Gyengén sikerült az idei szezon második fele az Aston Martinnak, versenyzőik azonban a legrosszabb pillanatokban is kiálltak istállójuk mellett.

A nagyszerű idénykezdet után alábbhagyott az Aston Martin lendülete a 2023-as szezonban. A britek fejlesztései után úgy tűnt, inkább visszafejlődött az AMR23, amelynek volánja mögött Fernando Alonso az év elején még stabilan az egyik leggyorsabb erőnek számított rendszeres dobogós eredményeivel. Az idény második felére azonban visszaesett csapata, a heves vérmérsékletéről is híres kétszeres világbajnok azonban így is nyugodt tudott maradni istállójával szemben.

„Nagyon csodáltam a versenyzőinket idén, jobb csapattá tettek minket. A nehezebb futamok során lehetett igazán megismerni a karakterüket, Mexikó jó példa erre” – idézte fel Mike Krack csapatfőnök a dupla Aston Martin-kieséssel végződő nagydíjat. „Igazán konstruktívak voltak a megbeszélésen azután a verseny után, és a média előtt is kiálltak mellettünk. Negatívan is nyilatkozhattak volna a sajtónak – és meg is érdemeltük volna, amiért nem tudtunk versenyképes autóval szolgálni nekik –, de egyikőjük sem tette.”

„Ehelyett mindketten kifejezték hitüket a csapat hosszú távú céljaiban és az odáig vezető útban. Ez számomra kiemelkedő volt. Más csapatoknál gyakran látjuk azt, hogy a versenyzők az istállóra akarják hárítani a felelősséget egy gyenge eredmény után. Lance és Fernando nem vették át ezt a mentalitást. Itt nem az van, hogy vannak a pilóták és van a csapat – itt a pilóták részei a csapatnak. Ebben a tekintetben mi kissé eltérünk az ellenfeleinktől” – idézi a csapatvezetőt a racingnews365.com.



Lance Stroll gyenge 2023-as teljesítménye nem feltétlenül az autón múlott: az évet kézsérüléssel nyitó kanadai rendre elmaradt Alonsótól mind az időmérőkön, mind a futamokon. A szezont végül a korábban látottakhoz képest meglepően erősen zárta, bezsebelve két ötödik helyet Brazíliában és Las Vegasban.

„Lance jó helyen van jelenleg, nyugodt és magabiztos. Ezt a testbeszédén is láthatjuk. A szezon előtti sérülése hátrányba helyezte őt, de komoly eltökéltséget mutatott azért, hogy a lehető leghamarabb visszaülhessen az autóba. És ahhoz képest, mi mindenen ment keresztül, nagyon gyors volt. Később a szezonban visszaküzdötte magát egy nehéz periódus után. Nagyon nagy nyomás nehezedett rá, de ő azt stabilan kezelte”

„Jó lett volna, ha hosszabb az idény, mert igazán gyors volt az utolsó pár fordulóban. Erre tudunk építeni. Onnan kell folytatnia, ahol idén abbahagyta. Sok kihívást leküzdött és egyértelműen felfelé ívelő tendenciát mutat” – dicsérte versenyzőjét Krack.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: