DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Szívesen hosszabbítana Alonsóval az Aston Martin

Bár jövőre már 43 éves lesz a kétszeres F1-es világbajnok, Mike Krack nem habozott a kérdés megválaszolásával. Szerinte igazi csapatjátékos a spanyol.

Fernando Alonso a 2023-as idényre csatlakozott az Aston Martinhoz, amely ezzel egyidejűleg előreugrott a Red Bullt üldöző élboly tagjai közé. A spanyol így számos dobogós helyezést szerzett, s bár a csapat a szezon során lemaradt a fejlesztési versenyben, a pilóta így is az összetett vb-tabella negyedik helyén végzett.

f1-alonso-aston-1_1



Nem meglepő ezek fényében, hogy Alonso teljesítményét sokan méltatták és még mindig a legjobbak közé sorolják, hiába töltötte be nyáron a 42. életévét. Mike Krack, az Aston Martin csapatvezetője többször is elmondta már, hogy őket nem aggasztja a versenyző kora – ellentétben az Alpine-nal, ahonnan részben épp emiatt távozott tavaly Alonso –, s ezt újfent megerősítette akkor, amikor arról kérdezték, hogy hosszabbítana-e a pilótával, akinek 2024 végéig szól a szerződése:

„Nem hiszem, hogy meg kell válaszolnom ezt a kérdést. Abszolút igen!” – idézi Krack határozott válaszát a RacingNews365.com portál. Alonso egyébként jövőre már 43 éves lesz a szezon végén.

f1-alonso-aston-2_2

Krack egyébként arról is beszélt, hogy az ő tapasztalatai szerint Alonso nagyon is csapatjátékos, ami ellentétes a róla kialakult képpel:

„Csapatként az első naptól fogva el voltunk ragadtatva – és ez egészen a mai napig így van. Hogy őszinte legyek, mindig azt hittem, hogy az elején mézesheteink voltak, de örülök, hogy ezt sikerült meghosszabbítanunk. Úgy vélem, egy jelentős csapatjátékost szereztünk, aki mindig konstruktív, különösen a nehéz időszakokban.”

„Amikor az autó versenyképes vagy legalábbis versenyképesebb, akkor nyilván könnyebb konstruktívnak lenni, de vegyük például Mexikót, ahol mindkét pilótának könnyebb lett volna megragadni a mikrofonokat és hibáztatni a csapatot, és valószínűleg meg is érdemeltük volna. Úgy vélem, mindkét versenyzőnk csapatjátékos karaktere megmutatkozott akkor. És számomra ez az idény egyik fénypontja, hogy sikerült összetartanunk abban az időszakban is.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: