DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Alonso a legerősebb versenyképtelen autóban”

A korábbi F1-es futamgyőztes Robert Kubica szerint a spanyol gyengébb technikában még a másik két világbajnokot, Verstappent és Hamiltont is felülmúlná.

Hosszú évek óta az idei volt a legeredményesebb szezonja a Formula-1-ben Fernando Alonsónak, aki különösen az évad első szakaszában szállította a dobogós helyezéseket, és miközben az Aston Martin lemaradt a szezonközi fejlesztések terén és csupán ötödik helyen végeztek a konstruktőri világbajnoki értékelésben, a spanyol az egyéni összetett negyedik helyét kaparintotta meg.

A 42 éves pilóta teljesítményét sokan igen magas szintre értékelik – ennek példája, hogy amikor a korábbi F1-es futamgyőztes Robert Kubicát a Gurulandia podcast adásában arról kérdezték, hogy Alonso és Lewis Hamilton közül kit választaná a saját csapatába, gondolkodás nélkül így felelt: „Alonsót”.

f1-alonso-verstappen-hamilton_1



A 2008-as Kanadai Nagydíjat megnyerő lengyel kifejtette, hogy ennek az az oka, hogy a kétszeres F1-es világbajnokot tartja a mezőny legerősebb versenyzőjének. Amikor nekiszegezték a kérdést, hogy ezt az állítását az idén domináló, a 22 versenyből 19-et megnyerő Max Verstappennel szemben is fenntartja-e, így felelt Kubica:

„Egy kevésbé versenyképes autóban igen. Véleményem szerint Alonso mindenki másnál erősebb egy versenyképtelen autóban.”

Kubica arról is beszélt, hogy egy kevésbé ütőképes technikában sokkal nehezebb felhívnia magára a figyelmet a versenyzőknek:

„Mindig mondtam, hogy az első két vagy három sorban teljesen más sport az F1, mint a mezőny végén… Az igazság az, hogy még ha fél másodpercet is kapsz a csapattársadtól, de egy Red Bullban ülsz, akkor is a dobogón fogsz végezni. Míg hiába vagy újoncként is már egy fenomén, ha egy Williamsben vagy egy kiscsapat autójában ülsz, nehezen kerülsz be még az első tizenötbe is” – fogalmazott a jövőre a Ferrari pilótájaként a WEC-ben szereplő lengyel, hozzátéve, hogy azért az olyan extraklasszisok, mint Alonso vagy Verstappen, így is magukra tudják irányítani a figyelmet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: