DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Perez tudja: főleg az időmérőkön kell javulnia

A mexikói versenyző szerint a vasárnapi formája erős volt a 2023-as F1-es szezonban, ezért lett vb-ezüstérmes. Hálás a nehéz idényért, mert sokat tanult a Red Bullról.

Ugyan Sergio Perez második helyen végzett a pilóták értékelésében a 2023-as Formula-1-es évadban, a teljesítménye így is inkább csalódáskeltő volt, főleg a szezont valósággal letaroló csapattársához, Max Verstappenhez képest.

Míg a holland a 22 nagydíjból 19-et megnyert, a mexikóinak csupán két győzelem jött össze, sőt az idény második felében sokáig a dobogóra sem tudott felállni. Mindez olykor a versenyeken elkövetett hibáinak és haloványabb tempójának volt betudható, de mindenekelőtt annak, hogy a kvalifikációkon pocsékul szerepelt – ezt maga Perez is tudja:

f1-perez-redbull-abudhabi



„Úgy gondolom, a vasárnapi forma nagyon-nagyon erős volt idén” – idézi a pilóta szavait a RaceFans.net szakportál. „Ez az egyetlen oka, hogy a második helyen végeztünk a bajnokságban. Egyértelmű, hogy a szombatok rendkívül nehezek voltak idén, és ez olyasmi, amin dolgoznunk is kell, hogy biztosra menjünk annak kapcsán, hogy fejlődünk és fokozatot váltunk ezen a téren a következő szezonra.”

Perez a keddi Pirelli-teszten még egyszer visszaült az RB19-esbe, amelyen értelemszerűen fejlesztések már nem kaptak helyet és inkább az abroncsok próbálgatásán volt a hangsúly a gumigyártó számára, de a mexikói szerint minden egyes megtett kör hasznos az ő előrelépése szempontjából is:

„Nagyon fontosak ezek a napok közösen a csapattal, mert volt némi házi feladatunk, amin dolgoznunk kellett, és produktívak tudtunk lenni. Domináns év volt a Red Bull számára, igen, nekem viszont nagyon kemény is. Ez van. Biztos vagyok benne, hogy jövőre is nagyszerű autónk lesz. Remélhetőleg kicsit jobb lesz az egyensúly az én oldalamon is, és remélhetőleg csapatszinten tudjuk folytatni ezt a dominanciát.”

„Összességében hálás vagyok a nehéz szezonért, mert sokat tanultam az autóról, a Red Bull filozófiájáról, sokkal jobban megértem az autó koncepcióját, és remélem, hogy ez kifizetődhet jövőre” – fogalmazott Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: