DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Wolff nem kételkedik Hamilton újabb címében

A Mercedes F1-es főnöke továbbra is a britet tartja a legjobbnak, és biztos benne, hogy újra a vb-címért fog harcolni – ha arra alkalmas autót adnak alá.

A Mercedes szerezte meg a konstruktőri világbajnoki ezüstérmet a 2023-as szezonban, mindössze néhány ponttal felülmúlva a Ferrarit. Viszont az egyetlen versenyt, amelyen nem a Red Bull diadalmaskodott, a maranellóiak nyerték meg, ami azt jelenti, hogy 2013 óta először az Ezüst Nyilak első hely nélkül zártak egy F1-es évadot.

Mindez pedig értelemszerűen azt is jelenti, hogy Lewis Hamilton immár két teljes szezont teljesített futamgyőzelem nélkül a Formula-1-ben: a hétszeres világbajnok legutóbb a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíjon tudott diadalmaskodni.

f1-hamilton-mercedes-abudhabi-1



Ennek ellenére a Mercedes F1-es csapatfőnöke, Toto Wolff továbbra is a legjobbnak tartja a pilótáját, és biztos benne, hogy Hamilton újra vb-esélyes lesz, amint versenyképes technikát tudnak alá rakni:

„Lewis szempontjából neki rossz hétvégéje volt, ez tény. És úgy gondolom, ez semmit sem befolyásol olyan tekintetben, hogy ő a világ legnagyszerűbb versenyzője. Ha képesek leszünk arra alkalmas autót adni alá, akkor a világbajnoki címért fog harcolni, efelől nincs kétségem” – idézi a RaceFans.net portál Wolffot, aki a kiszámíthatatlanul viselkedő W14-est okolja a 38 éves pilóta sikertelenségéért:

„Egyértelmű, ha olyan F1-es autóval rendelkezel, mint mi most, akkor azzal soha nem lesz egyszerű dolgod. Lesznek jó és rossz hétvégéid. De végső soron minden alkalommal, amikor Lewis előtt haladt valaki célként és a tét az volt, hogy megnyerje a versenyt, láthattuk, hogy életre kelt az igazi Lewis. Úgy gondolom, csak meg kell adnunk neki az autót.”

f1-hamilton-wolff-mercedes

Hány vb-matrica kerül még a táblára a Mercedesnél?

Wolff arról is beszélt az Abu Dhabi Nagydíj után, hogy a Mercedes gyárában van egy tábla, amelyen szerepel 1958-tól kezdve az összes konstruktőri világbajnok matricája, és egészen 2050-ig van hely a táblán, így reméli, még néhány Mercedes-logó felkerül majd rá a következő időszakban.

„Ha majd visszanézünk arra az évtizedre, ami 2013-tól indult, azt láthatjuk, hogy második, első, első, első, első, első, első, első, első, harmadik, második. Ha messziről tekintünk rá, mondhatjuk, hogy ez rendben volt, ha viszont a kisebb képet nézzük, akkor volt egy srác, aki 19 futamot megnyert idén, ez pedig nem elég jó a mi szempontunkból” – utalt a szezont letaroló Max Verstappenre és Red Bullra a Mercedes-vezér.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: