DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Nekem már csak ez számított volna” – Leclerc

Sokat gondolkodott azon, hogyan hozhatná ki a maximumot Perez büntetéséből Charles Leclerc, hogy megszerezze a csapatnak a konstruktőri ezüstöt.

Harmadikként ért célba az Abu Dhabi Nagydíjon Charles Leclerc, aki bár elengedte maga mellett Sergio Perezt, hátha öt másodpercen kívülre tudja szorítani hozzá képest Russellt, miután a mexikói öt másodperces büntetést kapott.

Leclerc számításai azonban nem jöttek be, s végül a Mercedes csapata ünnepelheti a konstruktőri ezüstérmet Abu Dhabiban. A lihegőben el is ismerte a monacói, hogy bár megfordult a fejében, hogy feltartsa Russellt, de nehéz lett volna azt kivitelezni, hogy ő még öt másodpercen belül legyen Pereztől, de a mercedeses már azon kívül.



„Checónak volt egy öt másodperces büntetése, így próbáltam neki segíteni DRS-sel, szélárnyékkal, hogy öt másodperccel George előtt végezzen, de sajnos ez sem volt elég. Egyrész elégedett lehetek, mert egy olyan hétvégén szereztünk második helyet, mikor nem a miénk volt a második leggyorsabb autó, csapatként pedig nem csinálhattunk volna jobban semmit” – mondta Leclerc, bár ő nyilván nem látta Sainz versenyét.”

„Elképesztő munkát végeztünk, mindent jól csináltunk, jó volt a stratégia, az időmérőn is megszereztük a második helyet. Nagy kár, hogy nem tudtuk elcsípni a konstruktőri második helyet. Számomra már csak ez számított, de nem sikerült elérnünk.”

Charles Leclerc végül az ötödik helyen zárta az egyéni pontversenyt, ahol Alonso pontegyenlőséggel végzett előtte, és mindössze egyetlen ponttal előzte meg a mclarenes Lando Norrist.

„Szeretném megköszönni a csapatnak a mai és az egész éves munkáját. Tudtuk, hogy idén igencsak hegynek felfelé fogunk menni végig, mert már a szezon elején sem volt meg az a tempónk, amit szerettünk volna, de azóta hatalmas munkát végzett az egész csapat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: