DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 5. péntek
F1

Toto Wolff kiirtaná a csúnya beszédet az F1-ből

Káromkodásért részesítették figyelmeztetésben a stewardok, amivel mélységesen egyetért: Toto Wolff szeretné eltüntetni a csúnya beszédet az F1-ből.

Toto Wolffot és Frederic Vasseurt figyelmeztetésben részesítették a stewardok, miután az F1-es Las Vegas-i Nagydíj hétvégéjén egyaránt „irodalmi kifejezéseket” használtak az Esteban Ocon és Carlos Sainz autójában kárt tevő csatornafedél kapcsán.

Az osztrák sportvezető a csapatfőnöki sajtótájékoztatón egy újságíróra rontott rá, aki a meglazult csatornafedél okozta problémákkal kapcsolatban kérdezte őt, s igyekezett megvédeni a pályát a kritikáktól, míg a Ferrari csapatfőnöke érthető módon inkább kritikus hangot ütött meg, s mindkettejük megszólalásában elhangzott az angol nyelv leggyakoribb obszcenitása, az „F-betűs szó”.

wolff-vegas



Wolff úgy nyilatkozott az Abu Dhabi Nagydíj helyszínén megjelent sajtónak, hogy jogosnak érzi a megrovást: „Szerintem jó, hogy minden érdekelt felet, akik a nyilvánosság előtt szerepelnek, emlékeztetünk arra, hogy felelősséggel tartozunk azért, amit a médiában, amit a TV-ben mondunk.”

„Ha azzal, hogy Freddel elmegyünk a stewardokhoz, a sportfelügyelők általános szemléletváltását segíthetjük elő a káromkodás szankcionálását illetően, akkor az jó. Senki sem használhatja az F betűs szót sem az autóban, sem az autón kívül.”

vasseur

„Példaképeknek kell lennünk, különösen a szurkolóink, különösen a fiatalok számára" – mondta Wolff, majd hozzátette: „Be kell tartanunk az integritás, a becsületesség és az átláthatóság szabályait, azzal az egyetlen céllal, hogy a sportágat fejlesszük és jót tegyünk vele.”

„Mindannyiunk közös felelőssége ez, és mindannyiunkat felelősségre kell vonni a tetteinkért, függetlenül attól, hogy milyen magas pozícióban vagyunk, ezért helyeslem a stewardok részéről, hogy erre intenek minket, kezdve az általunk nyelvezettel” – fejtette ki a Mercedes első embere.

torger-wolff

„A nyelvezet, a tisztesség, az integritás, az őszinteség, az átláthatóság, az igazmondás, az irányítási folyamat tiszteletben tartása, a döntéshozatal, a pártatlanság, valamint a méltányosság a sportszerűség. Ezek mindannyiunk számára fontos szavak” – tette hozzá Wolff, majd még egyszer hangsúlyozta, hogy egyetért a stewardokkal:

„Nagyon tetszik ez a lépésük, mert reményeim szerint az eredményezi majd, hogy sehol nem használjuk az F-betűs szót a médiában. Felelősséggel tartozunk, mi vagyunk a nagymenők a sportban, és kötelességünk a sportággal szemben, hogy ne káromkodjunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: