DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 23. hétfő
F1

„Sz*r munka” – az első hely is meglehetett volna Norrisnak?

A brit becslése szerint négy tized ment el a Q3-as megcsúszás miatt – éppen ekkora hátrányban végzett Verstappenhez képest. A McLaren F1-ese magát ostorozta az időmérő után.

A Q2-ben meglett a második hely Lando Norrisnak, és a Q3-ban is ő tűnt a fő esélyesnek az első soros rajtpozícióra, de az utolsó szektorban megcsúszott – ennek következtében Leclerc, Piastri és Russell is megelőzte, csak az ötödik rajtkockába kvalifikált Abu Dhabiban.

„Négy tized, ilyesmi” – válaszolta az újságírói kérdésre a vegyes zónában, hogy számszerűsítve mennyi idő úszott el a hibával. „Az első sort buktam, száz százalék. De nem sikerült, szóval nem számít.”

A lemaradás a pole-pozíciós Max Verstappenhez mérve 0,371 másodpercet tett ki – kereken négy tizeddel számolva Norris az első helyet szerezte volna meg a holland előtt. A matekot látva a brit egy fokkal óvatosabban fogalmazott.



„Nem hiszem azért, hogy első lettem volna, de sosem tudni. Frusztráló dolog akkor hibázni az időmérőn, ha az ember jó pozícióért harcol. Mostanában túl sokat hibázok szombaton. Az összes többi köröm a legjobbak közé tartozott, főleg a Q1-es és Q2-es, az első Q3-as is nagyon erős volt, aztán jött ez a kicsi hiba. Nem tudom az okát, mert nem hibáztam így az egész hétvégén. Frusztráló, mert sz*r munkát végeztem ezen a szombaton.”

Az említett szombati hibák után rendszeresen hallhattunk Norristól önkritikus nyilatkozatokat, mint a mai, például a katari vagy a Sao Pauló-i időmérőt követően. Amikor felvetették, talán túl szigorú magával, így reagált:

„Második helyért harcoltam és ötödik lettem egy buta hiba miatt. Ez csak az én hibám.”

Mire számít vasárnap a McLaren?

„Elképzelésem sincs” – válaszolta őszintén Norris. „A második szabadedzésen két piros zászló volt, nem volt zsinórban két rendes köröm ezen a hétvégén, nem volt egy köröm sem 50 kilónál több üzemanyaggal. Ma meg egy szörnyű napon volt, szóval nem tudom. Az autó egész hétvégén nagyon jó volt abban a pár körben, amit megtettem. Szóval majd kiderül.”

Norris véleményét a szombattól életbe léptetett bokszutcai „előzni tilos” szabályról is kikérték – a brit ezzel kapcsolatban sem kertelt: „Ez egy szörnyű szabály. Ha mondjuk piros zászló lesz és három perc marad, akkor három autó fog felérni a körre. Inkább vissza kellene állítani, ahogy volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: