DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Verstappen: Ez izgalmas volt, jól szórakoztam

Szezonbeli tizennyolcadik győzelmét aratta Max Verstappen, akinek kalandos útja volt a győzelemig. Megbüntették, ütközött, majd a pályán vívott harcot Perezzel és Leclerc-rel a sikerért.

A Las Vegas-i Nagydíj után kissé rendhagyó módon beültették a három dobogóst egy autóba, akik a Bellagio szálloda előtt adtak interjút David Coulthardnak a versenyről, amit hatalmas fényjáték követett a szálloda szökőkútjával.

Azonban nemcsak a show volt főszerepben ezen a hétvégén, hanem a verseny is, ugyanis izgalmas és fordulatos futamot nyert meg ezúttal a holland. A második pozícióból rajtolva azonnal elment Leclerc mellett, azonban mivel az egyes kanyarban leterelte a pole-pozíciós Leclerc-t a pályáról – és maga sem tudott a fehér vonalon belül maradni –, öt másodperces büntetést kapott a holland.



„Nehéz volt, valóban” – ismerte el Verstappen. „Megpróbáltam már a rajt után az élre állni, de nem tapadtak még a gumik, így mindketten szélesen fordultunk, ami miatt megbüntettek, ami megnehezítette az életünket.”

„A safety car után sok autót kellett megelőznöm, szóval azokban a körökben elég eseménydús volt a versenyem, aztán pedig nyomtam, ami a csövön kifért. A DRS nagyon sokat segített itt, de olyan hosszú volt az egyenes, hogy még visszatámadni is volt lehetőség az egyenesek végén. Jól szórakoztam.”

Az említett biztonsági autós fázist maga Verstappen idézte elő, George Russell hathatós segítségével, amiért pedig a brit kapott büntetést.

„Megsérült az autó, de szerencsére semmi komoly kár nem keletkezett benne. Nyilván néhol éreztem, hogy olykor alulkormányzott volt az autó, de így is meg tudtuk nyerni a versenyt. A közönség nagyszerű volt, mint mindig, remélem, hogy mindenki jól szórakozott. Várom már, hogy jövőre visszatérjünk, és valami hasonlót produkáljunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: