DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

„Nem számítottam Charles-ra” – Perez

A mexikói pilóta élvezte a számára is változatos szombat éjszakai versenyt, de a beállításokban szerinte rossz irányba mentek. Pereznek bevált Las Vegas.

A tizenegyedik helyről indulva is a dobogón végzett Sergio Perez a Las Vegas-i Nagydíjon, azonban Charles Leclerc utolsó körös előzése miatt be kellett érnie annak harmadik fokával. A mexikói mozgalmas futamot futott Nevadában:

„A rajt nagyon nehéz volt, sok sérülést szedtünk össze, az első szárny is megsérült, igazából mehettünk is a mezőny végére” – kezdte értékelését a verseny után Perez, aki a rajtnál kialakult felfordulás miatt kénytelen volt a bokszba hajtani az első kör végén.

„Utána fokozatosan jöttünk előre egyesével, és jól mentek a dolgok. Nagyon jó tempónk volt az első etapban, így visszakerültünk a küzdelembe, és a biztonsági autóval a versenybe is. Megelőztem Charles-t, de nem tudtam elhúzni tőle” – magyarázta a történéseket a mexikói, aki tehát a biztonsági autós fázist követően vezette is a versenyt.



Azonban ez nem tartott sokáig, hiszen Leclerc visszaelőzte őt, és megérkezett a csapattárs is: „Egy kicsit túl sok hangsúlyt fektettünk a szárnyra, így az egyenesbeli tempóm nem volt olyan jó. Egyszerűen nem tudtam elhúzni tőle. Aztán jött Max, megelőzött mindkettőnket.”

Leclerc hibáját követően azonban Perez ismét másodikként haladt, de a futam végén meglepte őt a Ferrari-pilóta: „A végén nem számítottam Charles-ra, 0,7-re volt, de az egyenes végére odaért. Gratulálok neki, és gratulálok Maxnek” – mondta a tapasztalt versenyző.

A mexikóit, aki azt is elmondta, hogy néhányszor széllökések is megnehezítették a dolgát a pályán, arról is megkérdezték, hogy mit gondol az egész hétvégéről Las Vegasban: „Jó volt a verseny, nem volt egyszerű elhúzni a mögötted lévőktől. Egy kicsit olyan, mint Bakuban, ahol az első autónak nehezebb a dolga, szóval szerintem bevált.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: