DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Verstappen: Most ez volt a maximum

A világbajnok a versenytempóban bízik, szerinte egy körön egyértelmű volt a hátrányuk a Ferrarihoz képest, úgyhogy nem is volt több számára az időmérőben.

A harmadik helyen zárta az időmérőt és majd a második pozícióból rajtolhat az F1-es Las Vegas-i Nagydíjon Max Verstappen – a világbajnok szűk négy tizedet kapott a pole-t szerző Charles Leclerc-től, de a Red Bullnak most nem volt meg igazán a tempója ahhoz, hogy legyőzze a Ferrarikat.

„Elég hideg van és eléggé csúszik az aszfalt. Egy utcai pályán általában mindig megpróbálunk a lehető legközelebb menni a falakhoz, de ez azért minden esetben nem ilyen egyszerű” – mondta a holland az autóból kiszállva.

SI202311170095



„Élvezetes volt amúgy és szerintem kihoztuk a maximumot a mai napból. Az egész hétvégén hátrányban vagyunk egy kicsit az egykörös tempó terén és ez elég világosan megmutatkozott most is” – tette hozzá.

A versenytempóban viszont bízik, főleg az első sorból rajtolva:

„A versenyszimulációk során jónak éreztem a tempót, csak ma szerettem volna egy kicsit többet. A pontokat viszont holnap osztják, és nem lesz könnyű dolgunk. Először megyünk itt, talán lesz biztonsági autós fázis és ott van a hosszú egyenes, szóval szerintem sok versenyzést látunk majd és remélem, hogy jól bánunk a gumikkal. Ha ez így lesz, az nekünk kedvezhet majd” – mondta Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: