DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 21. hétfő
F1

„Nagyon rossz hangulatban vagyok, de próbálom nem mutatni”

A spanyol pilóta szeretett volna egy hellyel előrébb végezni, de elégedett a mai nappal, viszont a tegnapi események miatt továbbra is nagyon csalódott.

Carlos Sainz a második helyen végzett a Las Vegas-i Nagydíj időmérőjén 44 ezreddel csapattársa, Charles Leclerc mögött. A tegnapi történések miatt azonban 10 rajthellyel hátrébbról, csupán a tizenkettedik pozícióból indulhat majd holnap. 

„Először is, kitűnő munkát végzett az egész csapat, együtt domináltuk az időmérőt egy nehéz péntek után, hiszen össze kellett rakni az autót. Hihetetlen így, hogy sikerült megszerezni az első sort” – kezdte nyilatkozatát elégedetten a spanyol.

„Szeretnék pole-ban lenni, mert az azt jelentené, hogy tizenegyedikként rajtolnék a tizenkettedik helyett, de megtettünk ma mindent, amit lehetett. Természetesen még mindig csalódott vagyok a tegnap miatt. Nagyon rossz hangulatban vagyok, de próbálom nem mutatni, ez van.”



A lehangolt spanyolt ezt követően arról kérdezték, hogy mi várható tőle a rajtrács második feléből: „Meglátjuk, sok mindentől függ. Számít, hogy milyen lesz a rajt, mennyire fognak szemcsésedni a gumik, és az, hogy mennyire tudunk majd előzni” – magyarázta Sainz.

„Azt gondolom, hogy a tempónk megvan ezen a hétvégén, és szeretnék holnap a győzelemért harcolni Charles és Max ellen, de sajnos így egy előretörő verseny lesz holnap. Remélhetőleg odaérek az elejére valamikor, és harcolhatok velük, de szerintem trükkös lesz” – összegzett a Ferrari versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: